Kraul om pokalfinale: Brøndbys ’hjemmebane’ kan blive afgørende

Brøndbys 12. mand er de blågules stærkeste kort mod et bedre FC Midtjylland-hold, vurderer DR Sportens kommentator Andreas Kraul.

Sådan så det ud, da Brøndby sidste år havde "hjemmebane" i Parken mod Silkeborg. Et lignende syn kommer til at vente spillerne i morgen, når Brøndby og FC Midtjylland spiller pokalfinale i Parken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Pokalhistoriens 64. finale afvikles fredag eftermiddag i Parken. Og i en godt besøgt nationalarena kommer der til at være en stor overvægt af fans fra Brøndby, der vil forsøge at synge deres helte til klubbens ottende pokaltitel.

Og Brøndby-fansenes opbakning kan der meget vel blive brug for, da FC Midtjylland ifølge DR Sportens kommentator Andreas Kraul er et bedre hold end Brøndby.

Den 12. mand klædt i gul og blå kan således meget vel blive en faktor, der kan få det til at tippe til sjællændernes fordel.

- På papiret har FC Midtjylland et bedre hold, men hvor bizart det end lyder, har Brøndby ”hjemmebane” i fjendens hule. Vi så det sidste år mod Silkeborg, hvor de præsterede en massiv gul mur af fans på hele den ene langside.

- Det kommer til at give dem noget power. Og det kan godt være, at det ikke bliver udslagsgivende, men det kan få den betydning, at kampen bliver udlignet i forhold til styrkefoldet de to hold imellem, siger Andreas Kraul.

Massivt pres på begge

Faktum for begge mandskaber er, at det bliver en trofæløs sæson for taberen af fredagens finale. Og særligt for FC Midtjylland, der tidligere på sæsonen meldte ud ved direktør Claus Steinlein, at klubben jagtede ”The Double” og altså dermed både mesterskabet og pokaltitlen, vil det være en stor skuffelse at gå tomhændet på sommerferie.

- Det er klart, at to andenpladser ikke vil være superfedt, men at kalde det en decideret fiasko er måske sat for meget på spidsen.

- De har hentet rigtig mange point i en sæson, hvor der så bare har været et bedre hold. Og de er trods alt garanteret en plads i Europa.

- Men presset er selvfølgelig stort på FC Midtjylland. Både fordi de går ind til kampen som bookmakernes favorit, men også fordi de er 25 point foran Brøndby i Superligaen, siger Andreas Kraul, der dog vurderer presset på Brøndby som værende værre.

- Der er nok nærmere Brøndby, der kigger direkte ned i – om ikke afgrunden, så en rigtig sløj sæson.

- Hvis de både misser europæisk deltagelse og glipper pokaltitlen, har de haft en rigtig dårlig sæson. Specielt med tanke på de løfter, der blev givet sidste sæson, siger Andreas Kraul.

Pokaltørken kan få en betydning

Mens Brøndby står noteret for syv pokaltitler i historien, har FC Midtjylland – Ikasts tre finaler inklusiv – tabt i forbindelse med alle syv finaler.

Noget, der måske kunne have en negativ betydning grundet frygten for at tabe endnu en, men som også kan fungere som en positiv motivationsfaktor, vurderer Andreas Kraul.

Skuffede FC Midtjylland-spillere fordøjer finalenederlaget til FC Nordsjælland i 2011. Et nederlag, der blev FC Midtjyllands fjerde i fire finaler. Også Ikast FS tabte før fusionen de tre finaler, holdet spillede. (Foto: POULSEN LARS)

- Det kommer nok til at spille ubevidst ind. Det er jo nok ikke sådan, at Paul Onuachu på banen tænker over, at Ikast FS i sin tid har tabt en pokalfinale til Brøndby.

- Men klubben vil rigtig gerne have slettet statistikken, og det kan ende med at få en positiv betydning, siger Andreas Kraul.

Pokalfinalen mellem Brøndby og FC Midtjylland har kickoff klokken 17.00 og kan følges direkte i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk