Silkeborg skal glemme hverdagen for en stund

Silkeborg IF står torsdag i klubbens blot anden pokalfinale. Omstændighederne er dog langt fra de samme, som i 2001.

Silkeborg vandt i 2001 sin hidtil eneste pokalfinale med 4-1 over AB. /Scanpix (Foto: Jens Dresling)

Det var egentlig målmanden Peter Kjær, der var i sin gode ret til at løfte pokalen som anfører for Silkeborg, men Morten Bruun blev bedt om at give en hånd med.

Morten Bruun, nuværende fodboldkommentator på Discovery Network og kamprekordindehaver i Silkeborg med 424 kampe, havde været anfører i klubben i en årrække, og var få uger fra at indstille karrieren.

Derfor syntes Peter Kjær at det ville være passende, hvis 'Mr. Silkeborg' gav en hånd med ved pokaloverrækkelsen efter sejren på 4-1 over AB.

Landspokalfinale i Parken: AB - Silkeborg 1 - 4. Morten Bruun med pokalen. (Foto: Jens Dresling)

- Mange tror, at jeg var anfører helt op til at jeg stoppede karrieren i Silkeborg, men det var jeg ikke. Det var faktisk Peter Kjær, der overtog anførerbindet, og han mente, at vi sammen skulle løfte pokalen, så det var en cool gestus fra Peter, siger Morten Bruun.

Et helt andet Silkeborg

Inden Morten Bruun og Peter Kjær hævede pokalen foran de 15.000 tilskuere i Parken, havde de rødklædte været gennem lidt af en kamp.

AB havde bragt sig i spidsen i første halvleg på mål af Ali Akida, senere kendt som Emmanuel Ake, men i anden halvleg skete der noget med holdet fra Søhøjlandet, der talte profiler som Bora Zivkovic, Thomas Røll og Henrik 'Tømrer' Pedersen.

Brian Pedersen udlignede fem minutter efter pausen på et regulært drømmemål, og allerede ti minutter senere gjorde Thomas Poulsen det til 2-1.

Henrik 'Tømrer' Pedersen bankede de sidste to søm i kisten kort inden slutfløjt.

Skulle Silkeborg torsdag hæve pokalen igen, så vil sejren være langt større end dengang i 2001, vurderer Morten Bruun.

- Der er markant forskel på Silkeborg dengang og nu. I dag er en sejr i pokalturneringen det absolut største, som klubben kan opnå, for det er utopisk at tro, at klubben kan spille med om topplaceringerne i Superligaen i en nær fremtid. Det gjorde vi trods alt tilbage i 2001, og der har nok ikke har været et mere undertippet hold i en pokalfinale i nyere tid, siger Morten Bruun.

Skal fyre den af

Samtidig med, at pokalfinalen spilles, står Silkeborg i en situation, hvor en pokalsejr, med alt hvad det indebærer af guld og glimmer, hurtigt vil blive afløst af en hverdag som alvorligt nedrykningstruet.

For mange vil en pokalfinale rangere som noget af det største, når karrieren slutter, og derfor handler det også om, at man skal lade hverdagens tristesser hvile i halvanden time, og i stedet turde drømme stort.

- Pokalfinalen i 2001 var ikke på samme måde garneret af bekymring som nu, og det ville have været langt mere festligt, hvis Silkeborg lå et bedre sted i ligaen. Kunsten bliver at sige, at nu går vi ud og fyrer den af, og så må vi vente til efter kampen om at bekymre os fremtiden, lyder det fra Morten Bruun.

FacebookTwitter