Store ambitioner på FCM's Guldmine: Målet er at udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspiller

FC Midtjylland og friskolen Guldminen har store ambitioner på elevernes vegne.

- Målet er at udvikle verdens bedste fodboldspiller.

Så kort og præcist kan det siges, når ambitionerne for eleverne på friskolen Guldminen i Ikast bliver fastsat. Friskolen blev grundlagt i 2019 i et samarbejde mellem Idrætsskolerne i Ikast, ISI, og Superliga-klubben FC Midtjylland.

Og ordene kom fra den administrerende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, i 2018 og har hængt fast lige siden. Ambitionerne har endda fået vokseværk, men det får ikke friskoleleder og sportslig ansvarlig, Bjørn Holm, til at tro mindre på projektet.

- Jeg tror, at vi kan indfri ambitionerne, fordi jeg tror på, at vi kan skabe et miljø, som er unikt.

Og som kan skabe verdens bedste fodboldspiller?

- Ja. Og håndboldspiller og statsminister, siger Bjørn Holm uden tøven.

På Guldminen er dagligdagen en kombination af undervisning og sport i form af håndbold og fodbold krydret med færdigheder fra atletik, judo og yoga.

- Indirekte arbejder vi med ting, som gør dem til gode boldspillere, siger Bjørn Holm.

Det tager eleverne i den grad til sig. I 4. klasse går Karl Konrad Bach Bak, og han kan sagtens se fidusen i at træne kroppen i andet end fodbold med tanke på en helt bestemt svensker med ekvilibristiske færdigheder.

FC Midtjylland vandt 2-1 i den første kvartfinale mod OB. Holdene mødes igen i aften. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

- Det er godt for koncentrationen, og så er man mere smidig ligesom Zlatan Ibrahimovic, når han kan få dit ben helt derop, siger Karl Konrad med det meget FC Midtjyllandske efternavn. Faderen er nemlig den tidligere back for FC Midtjylland Kristian Bach Bak, der siden sommeren 2016 har været assistenttræner for klubbens førstehold.

Karl Konrad er heller ikke i tvivl om, at han skal jagte drømmen om at følge i faderens fodspor og blive professionel fodboldspiller.

Du kan se hele indslaget med Guldminen øverst i artiklen, hvor friskoleleder og sportslig ansvarlig, Bjørn Holm, samt 4. klasse-eleverne Karl Konrad Bach Bak (langt hår) og Mads Bach Therkildsen (kort hår) fortæller om livet på friskolen.

Og mon ikke, at de to drenge drømmer om at spille pokalkampe for FC Midtjylland i fremtiden. I første omgang må de dog nøjes med at kigge på, når FC Midtjylland i aften tager imod OB i kvartfinalen i pokalturneringen. Det første opgør endte 2-1 til midtjyderne.

Du kan følge kampen i tv på DR1 fra klokken 16.15 eller via lyd i LIGA på P3.