Thy-Thisted sikrer sig historisk pokaltriumf: Overrasker mod Brøndby i finalen

FC Thy-Thisted Q vandt for første gang i klubbens historie pokalturneringen.

FC Thy-Thisted Q er pokalmester efter finalesejr på 2-1 mod Brøndby.

På hjemmebane på Lerpytter Stadion i Thisted triumferede Thy-Thisted i finalen efter en solid defensiv indsats krydret med knivskarpe omstillinger, der viste sig for meget for Brøndby-holdet.

Det var ellers et Thy-Thisted-hold, der var særdeles undertippet inden kampen. Brøndby er pokalturneringens mest vindende hold med 11 titler, og også aktuelt førerhold i ligaen.

Men det var Thy-Thisted der efter 90 minutters kamp stod med sejren. Dermed vinder FC Thy-Thisted Q den første titel i klubbens historie, og klubben tog også revanche for sidste års finalenederlag mod FC Nordsjælland.

Se Thy-Thisteds anfører, Matilde Kjeldgaard, reagere på pokaltriumfen i videoen herunder:

- Vi har vundet guld! Vi har vundet guld! Det er for sindssygt. Jeg kan slet ikke sætte ord på det, siger Matilde Kjeldgaard.

Indledningsvist var det Brøndby, der satte sig tungt på kampen. Allerede i det sjette minut viste Brøndby prøver på farligheden, da Theresa Eslund kom først på et indlæg til bagerste stolpe, men hendes afslutning sad lige på FC Thy-Thisted-keeper Maja Bay.

Det var en ensidig affære i den første halvdel af første halvleg, men efterhånden kom Thy-Thisted bedre med. Det udmyntede sig i en fin chance til Thy-Thisted-spidsangriberen, Rikke Dybdahl, der fik sendt en flad afslutning afsted, uden det dog voldte Naja Bahrenscheer i Brøndby-målet de store problemer.

Efter pausen tog Brøndby initiativet på bolden igen. Maja Kildemoes bragte bolden ud fra Brøndbys forsvarszone, og hun tilkæmpede sig et frispark et par meter fra kanten af Thy-Thisted-feltet.

Brøndby-topscorer Nanna Christiansen sendte på frisparket afsted, men Maja Bay diskede op med en fin redning.

Stik imod spil og chancer var det så hjemmeholdet, der slog til kort inde i anden halvleg.

Rikke Dybdahl stod for et fortrinligt forarbejde, og med en perfekt tempereret frispilning fandt hun Malene Sørensen, der sendte en flad afslutning i netmaskerne bag Naja Bahrenscheer.

Thy-Thisted-keeper Maja Bay blev årets pokalfighter. (Foto: René Schütze)

Thy-Thisteds scoring tvang Brøndby endnu længere frem på banen, og det gav flere gode chancer, selvom hjemmeholdet forsvarede sig godt.

Indskiftede Rebeka Winther stod for et af Brøndbys farligste forsøg, da hun med en god vending vristede sig fri til en afslutning, der dog sneg sig snert forbi den ene stolpe.

Brøndbys offensive sats gav plads i den anden ende til omstillinger for Thy-Thisted. Med et kvarter tilbage på uret burde Thy-Thisted så have fordoblet føringen efter et fint kontraangreb, hvor de formåede at fastholde presset.

Et indlæg i knæhøjde fandt Lotte Bak helt inde foran Brøndby-målet, men Thy-Thisted-midtbanespilleren fik ikke rigtigt træf på bolden og skød i stedet over mål.

Med otte minutter tilbage af kampens ordinære spilletid kapitaliserede Brøndby så endelig på det tunge pres.

Et hjørnespark blev forlænget af Nanna Christiansen, og så kunne Maja Kildemoes stange udligningen i mål.

  • Maja Kildemoes (nummer fire) udlignede for Brøndby. (Foto: René Schütze)
  • Malene Sørensen jubler efter sin anden scoring i kampen. (Foto: René Schütze)
1 / 2

Glæden for Brøndby var dog kortvarig.

Thy-Thisted drev afsted i endnu en omstilling, og efter god fight af Thy-Thisted-spillerne havnede bolden for fødderne af Malene Sørensen, der iskoldt afdriblede Brøndby-keeper Naja Bahrenscheer og lagde bolden i det tomme net og sendte Thy-Thisted på sejrskurs.

Derfra kæmpede Thy-Thisted den første titel i klubbens historie hjem i de døende minutter af kampen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk