Uenighed om pokalvinderens europæiske billet: AGF foreslår lodtrækning

Pokalfinalen bør flyttes fra maj til efteråret, så der kan komme fans på tribunerne, mener Jacob Nielsen.

AGF var senest i pokalfinalen i 2016. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

AGF-direktør Jacob Nielsen vil have pokalfinalen udskudt.

Han opfordrer til, at årets pokalfinale i Esbjerg bliver flyttet fra 21. maj til efteråret, da han mener, at pokalfinalen bør være en folkefest med tilskuere på tribunerne.

- En pokalfinale uden tilskuere er da alligevel det værste, vil jeg mene, siger Jacob Nielsen til TV3 Sport.

- Det er jo så tamt. Den bør flyttes til efteråret. Det bør man blive enige om, for det er bare ikke det værd.

Udskydes pokalfinalen, kan de to finalehold dog blive nødt til at trække lod om pokalvinderens plads i Europa League-kvalifikationen, mener Jacob Nielsen, da de europæiske kvalifikationskampe formentlig går i gang før september.

- Som jeg talte med en kollega om, må vi trække lod om den ekstra Europa-plads, der er til vinderen af pokalfinalen. Det er enten AaB eller AGF, der tager den ene plads i finalen. Det er min personlige holdning, siger han.

FC Midtjylland vandt pokalfinalen i 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Jacob Nielsens egen klub har spillet sig frem til semifinalen, hvor AGF står over for AaB. I den anden semifinale skal AC Horsens op mod Sønderjyske.

Men Jacob Nielsens semifinale-kolleger er umiddelbart ikke helt på bølgelængde med forslaget om at uddele pokalvinderens Europa League-billet ved lodtrækning.

- Jeg er mest tilhænger af, at det bliver afgjort på banen. Det skal vi gå så langt som muligt for. Det har så stor økonomisk betydning for klubberne, at vi for alt i verden skal undgå en skrivebordsafgørelse. Jeg mener, det skal være det sportslige, der afgør den europæiske plads, siger AaB-direktør Thomas Bælum til DR Sporten.

- Så min vurdering er, at det bliver svært at skubbe pokalfinalen yderligere. Den skal afvikles, inden der skal spilles kvalifikationskampe til Europa League.

Kristian Nielsen, direktør i AC Horsens er også tilbageholdende over for forslaget om lodtrækning.

- Jeg vil ikke støtte op om nogen modeller, og jeg vil heller ikke skyde nogen modeller ned. Det er ikke noget, hverken Jacob Nielsen eller jeg kan beslutte. Sådan nogle beslutninger kommer til at ligge i Divisionsforeningen.

AGF-direktør Jacob Nielsen ønsker ikke en pokalfinale uden tilskuere. Her er det en Superliga-kamp mellem FCK og AC Horsens i et tomt Parken den 8. marts. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Kræver grønt lys fra Uefa

Direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, fortæller dog, at en uddeling af pokalturneringens Europa League-plads ved lodtrækning ikke er noget, der alene ligger inden for Divisionforeningens mandat at beslutte.

Det vil være en model, der skal have grønt lys fra Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

- Det er en hypotetisk situation. Europa League er Uefas turnering, og derfor er det er reelt ikke noget, vi selv kan beslutte. Det er Uefa, der skal afgøre, hvad der eventuelt kan lade sig gøre.

Dansk fodbold er i øjeblikket suspenderet på grund af coronakrisen.

Tidligere på ugen annoncerede Divisionsforeningen, der organiserer Superligaen, at man arbejder på at genstarte turneringen i maj.

Der arbejdes med tre scenarier, hvor Superligaen genoptages 15., 24. eller 31. maj.

Facebook
Twitter