Pres på Thorup efter misset pokalguld i Belgien: 'En af de mest sorte dage'

Jess Thorup havde set frem til pokalfinalen med Gent i tre måneder, men opgøret mod Mechlen blev tabt med 1-2.

Jess Thorup kunne onsdag have vundet sin første titel i belgisk fodbold, men sådan gik det ikke for den tidligere FCM-træner, der nu er i Gent. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fodboldtræneren Jess Thorup missede onsdag chancen for at vinde sin første titel med Gent i Belgien.

Thorups mandskab tabte pokalfinalen med 1-2 til Mechelen fra landets næstbedste række.

- Det er ikke nemt. Jeg er ked af det, og som jeg sagde til vores fans, så er det en af de sorteste dage i min karriere, siger Jess Thorup til klubbens hjemmeside.

Det er tre måneder siden, at Gent spillede sig i pokalfinalen, så forventningerne var bygget op til noget stort mod et hold fra de lavere rækker i Belgien.

- Når man har set frem til en kamp så længe... Det var mit personlige mål at få pokalen med hjem, og nu står vi uden noget.

- Det er typisk pokalfodbold, men det er hårdt lige nu, siger Thorup.

Med den missede pokaltriumf er der forøget pres på danskeren, efter hans mandskab har tabt seks af de seneste syv kampe i den bedste belgiske liga.

Den tidligere FC Midtjylland-træner satser på, at hans spillere kan levere en stærk afslutning i den belgiske liga, hvor Gent er nummer seks og dermed sidst i mesterskabsspillet.

Håbet om at indløse billet til Europa League i næste sæson lever fortsat.

- Vi kunne have reddet sæsonen ved at vinde den her kamp, men det lykkedes ikke. Nu må vi rette ryggene og håbe på, at en femteplads kan få os ud i Europa, siger Thorup.

Jess Thorup førte i sidste sæson FCM til det danske mesterskab. I efteråret skiftede den 49-årige træner til Gent, hvor han siden hen har fået Johnny Mølby ansat som assistent.

/ritzau/ DR Sporten

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk