Prins Alis klage afvist - Fifa-valget fortsætter

CAS afviser at udsætte fredagens valg af præsident for det internationale fodboldforbund

Prins Ali fik ikke medhold i sin klage. (Foto: GARY CAMERON © Scanpix)

Prins Ali af Jordan fik ikke noget ud af at indbringe afviklingen af fredagens præsidentvalg i det internationale fodboldforbund Fifa for den internationale sportsdomstol CAS. Prins Ali, der selv er en af de fem kandidater til præsidentposten, klagede i forgårs over den måde, som valghandlingen skal forløbe på. Han ønsker bl.a. gennemsigtige valgbåse, når stemmerne skal afgives. Han bad CAS om dels at indføre dette og dels at udsætte fredagens valg.

Men i en hurtig afgørelse har sportsdomstolen afvist alle hans ønsker, skriver CAS i en kortfattet pressemeddelelse. I løbet af nogle dage vil CAS komme med den fulde begrundelse for at afvise Prins Alis krav, fremgår det af pressemeddelelsen.

Flere klager over valget

Prins Ali er ikke den eneste af kandidaterne, der har været utilfreds med planerne for valgets afvikling. Franskmanden Jerome Champagne fik i sidste uge Fifa til at forbyde mobiltelefoner og kameraer i stemmeboksen, for at sikre at stemmeafgivelsen forbliver hemmelig.

Samme Champagne meddelte i dag, at han også agter at gå til CAS med endnu en klage. Han er utilfreds med fordelingen af observatørpladser i den hal, hvor valget skal foregå. Han mener, at to af de andre kandidater, Sheikh Salman og Gianni Infantino, har fået tildelt alt for mange pladser til deres folk. Jerome Champagne forlanger dog ikke, at CAS skal udsætte fredagens valg.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve