Protester mod politidrab i USA har nået tysk fodbold: Dortmund-spiller fik gult

Flere bundesligaspillere har markeret deres modstand mod brutal anholdelse i USA.

Jadon Sancho viser teksten "Justice for George Floyd". (Foto: Lars Baron © Scanpix)

Det kostede et gult kort, da den engelske landsholdsspiller Jadon Sancho smed trøjen efter en af sine tre scoringer for sit tyske bundesligahold Borussia Dortmund i dagens 6-1-sejr ude mod Paderborn.

Inde under sin kamptrøje havde han en T-shirt med skriften 'Justice for George Floyd' (retfærdighed for George Floyd), som han viste frem.

Det skete i sympati med den sorte amerikaner George Floyd, der tidligere på ugen døde i Minneapolis i forbindelse med en brutal anholdelse.

Politidrabet har givet anledning til voldelige demonstrationer i hele USA, og forskellige budskaber mod racisme har nu spredt sig ud i verden. I dag var der en fredelig demonstration i København, og flere spillere fra den tyske Bundesliga har vist deres sympati.

Borussia Mönchengladbachs Marcus Thuram knæler. (Foto: MARTIN MEISSNER © Scanpix)

Udover Jadon Sancho viste Borussia Mönchengladbachs angriber Marcus Thuram sin sympati ved at gå i knæ efter sin scoring i kampen mod Union Berlin. Den franske angriber gik i knæ som et symbol mod politivold, som den tidligere NFL-spiller Colin Kaepernick også benyttede i 2016.

- Han stillede sig op imod racisme, hvilket vi helhjertet står bag, sagde holdets

manager
Marco Rose ifølge The Guardian.

Allerede i går løb amerikaneren Weston McKennie på banen for tyske Schalke 04 med et armbånd med påskriften ' Justice for George'.

Han sendte et

tweet
efter kampen, hvor han skrev:

- Det at have mulighed for benytte sin platform for at få opmærksomhed omkring et problem, der har stået på alt for længe, gav en god følelse. Vi må stå inde for det, vi tror på, og det er på tide, at vi bliver hørt.

Flere store sportsnavne har været ude med deres sympatitilkendegivelser. Heriblandt den tidligere basketballspiller Stephen Jackson, basketballspilleren LeBron James samt den unge tennisstjerne Coco Gauff.

Facebook
Twitter