Pyt med kunstgræs og lange flyture: Her er tre grunde til dansk succes mod Kasakhstan

Danmark er storfavoritter, når de står over for Kasakhstan i EM-kvalifikationen søndag eftermiddag.

Danmark skal forsøge at bygge videre på den gode start på EM-kvalifikationen, når de søndag eftermiddag møder Kasakhstan. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Igennem fem tidszoner og omtrent 3800 kilometer i fly.

Det er så langt, det danske fodboldlandshold har rejst for at stå klar mod Kasakhstan i eftermiddag i det andet opgør af EM-kvalifikationen.

Men hvad er nøglerne egentlig til den dansk succes mod Kasakhstan? DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul giver dig sine tre bud nedenfor.

Selvtillid og en flyvende Højlund

Se Simon Kjær udtale sig om landsholdskammeraten Rasmus Højlund i videoen ovenfor.

Den første nøgle til sejr er, at spillerne tror rigtig meget på sig selv, mener Andreas Kraul.

For selvom det ikke var prangende fodboldspil i samtlige 90 minutter i 3-1-sejren over Finland, kan der ikke sættes en finger på den selvtillid, de danske spillere går ind til opgøret mod Kasakhstan med.

- Der virker til at være en fornuftig ro og tro på tingene hos hele holdet. Det er, som om at VM-skuffelsen er blevet begravet og er erstattet af fornyet selvtillid, siger Andreas Kraul.

At skuffelsen er blevet begravet så hurtigt, skyldes, ifølge Andreas Kraul, at der er kommet mange nye ansigter med stor tro på egne evne til i den rød-hvide trøje. Men for tiden er der særligt én, der skiller sig ud.

- Lige nu er det selvfølgelig mest personificeret i Rasmus Højlund. Og han skal forsøge at holde troen på, at han som minimum scorer en enkelt gang i opgøret, og forhåbentlig to, tre eller fire gange, siger DR Sportens fodboldkommentator.

Men det, tror Andreas Kraul heller ikke, at den danske angriber har problemer med.

- Det siger det hele, at Simon Kjær i dag svarede, at Højlund konstant har et smil på læben til træning, og at holdkammeraterne er opmærksomme på, at de lige skal forsøge at holde hans fødder plantet solidt på jorden.

Et højt dansk niveau

18 af de 23 spillere, der er udtaget til EM-kvalifikationskampene, spiller til dagligt i klubber, der konkurrerer i Europas fem bedste ligaer. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Selvom vi har spillere med en vindersult som Rasmus Højlund, er det ikke ensbetydende med, at det bliver en let dag på kontoret for de danske fodboldherrer, understreger Andreas Kraul.

For kasakherne har også nogle vilkår, som taler i deres favør.

- De er trods alt på hjemmebane, som ovenikøbet er af kunstgræs. Dertil har en mindre fodboldnation som Kasakhstan altid en masse energi i starten af sådan en kvalifikation, siger han.

Alligevel er det ikke nok til at komme forbi danskerne, mener DR Sportens fodboldkommentator. Og det er der en simpel grund til.

- Danmark har markant bedre spillere. Hovedparten af Kasakhstans spillere gør sig til dagligt i den kasakhiske liga, og det er markant ringere niveau, end hvad danskerne spiller på, siger Andreas Kraul.

Til sammenligning påpeger DR Sportens fodboldkommentator, at de kasakhiske spillere er på niveau med det, der bliver leveret i den danske Superliga, hvis ikke et niveau under. Derfor bør der være masser af muligheder for Danmark.

- De kommer til at lave fejl. Kan det lykkedes Danmark at holde tempoet på kunstgræsbanen og få sat spillerne i de rigtige situationer, kan jeg ikke forestille mig, at Kasakhstan holder stand, siger han.

Danmark tager ikke let på opgaverne

Der er ofte fuldt fokus fra sidelinjen, når taktikkerne fra landstræner Kasper Hjulmand skal føres ud i livet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Når man som spiller ved, at man er en modstander overlegen og måske endda et par niveauer over, kan det let gå hen og blive et opgør, hvor man tager lidt lettere på opgaven, end hvis man trådte ind på grønsværen mod en af verdens allerstørste nationer.

Og det kan være farligt, påpeger Andreas Kraul. Men heldigvis er det netop noget, som det danske landshold historisk set er gode til at have for øje, mener han.

- Vi er selv en tilpas lille nation til, at man godt er klar over, at det godt kan blive svært, hvis hjemmeholdet får en flig af fornemmelse for, at man kan få et godt resultat, siger DR Sportens fodboldkommentator.

Og selvom der så er lange flyture, kunstgræsbaner og forstyrrede døgnrytmer i spil for fodboldherrerne, er der lige det med historikken mellem de to hold, der gør, at Danmark om muligt må anses som værende endnu større favoritter.

- Danmark har spillet mod Kasakhstan fire gange og har vundet alle fire gange. Og det viser jo meget godt, at det danske hold historisk set ikke plejer at dumme sig mod et af de mindre hold som Kasakhstan, siger Andreas Kraul.

Husk, at du kan følge med i kampen live i DR Lyd-appen eller på DR P4 fra kl. 15.00. Du kan også følge med i opgøret på dr.dk eller i appen DR Nyheder.