Real Madrid-stjerne undgik straf trods positiv dopingprøve

Den spanske fodboldspiller Sergio Ramos slap sidste år for straf, selv om han afleverede en positiv dopingtest efter Champions League-finalen. Det afslører Politiken.

Real Madrid-anfører Sergio Ramos blev i 2017 testet positiv for det forbudte stof dexamethason. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Real Madrid-stjernen Sergio Ramos afleverede efter Champions League-finalen i 2017 en positiv dopingprøve, men undgik alligevel straf.

Det skriver Politiken med henvisning til dokumenter whistleblower-platformen Football Leaks, som tyske Der Spiegel har fået overdraget.

Der er ifølge dokumenterne tale om stoffet dexamethason, som er på listen over forbudte substanser hos Det Internationale Antidopingagentur Wada.

Brugen af dexamethason hos læger, der behandler spillere, er lovligt mellem kampe, men hvis det bruges, skal det fremgå af en protokol ved efterfølgende dopingprøver.

Og det gjorde det ikke i Sergio Ramos' tilfælde, men alligevel slap anføreren for Real Madrid og det spanske landshold for straf trods præcedens for det modsatte i mange andre sager.

Det skete blandt andet, fordi holdlægen efterfølgende påtog sig hele skylden for fejlen, skriver Politiken.

Hos Uefa blev forklaringen godtaget, og Sergio Ramos slap for straf.

Flere andre sportsudøvere er ellers tidligere blevet straffet for brugen af netop dexamethason.

Blandt andet har en amerikansk cykelrytter tidligere fået karantæne i to år, mens en nigeriansk bokser har fået karantæne i et år, skriver Politiken.

Det mest prominente navn i den sammenhæng er dog badmintonstjernen Lee Chong Wei, der fik karantæne i otte måneder for brug af det forbudte stof.

Dexamethason er et kortisonpræparat, der typisk bruges til at behandle betændelser og smerter.

Samtidig kan stoffet dog også medvirke til at skabe eufori og skærpe opmærksomheden.

/ritzau/

Facebook
Twitter