Rio raser over Bendtners bøde

Manchester United-spilleren Rio Ferdinand forstår ikke, at Nicklas Bendtner har fået en kæmpebøde, når racisme i fodbold ikke straffes nær så hårdt.

Rio Ferdinand kom ikke med til EM. Måske fordi hans bror er havnet i en kontrovers om racisme med Chelseas John Terry? (Foto: John Sibley © Scanpix)

Den kæmpebøde på 740.000 kroner, som UEFA har idømt Nicklas Bendtner, har fået Manchester Uniteds forsvarsspiller Rio Ferdinand op i det røde felt.

Han er fuldstændig uforstående overfor, at danskeren skal straffes så voldsomt for at vise sine boxershorts med et Paddy Power-logo, når racisme i fodbold ikke har nær de samme økonomiske konsekvenser for hverken spillere eller klubber.

- Er det alvorligt, UEFA? 740.000 kroner i bøde til Bendtner for reklame på undertøj. Samtlige bøder for racisme lagt sammen når ikke op på det beløb.   - Platini (UEFA-præsident, red.) var en stor spiller, men han og hans kollegaer fremmedgør dem selv med den slags sludder, skriver han på twitter.

Rio Ferdinand har længe været meget højrøstet i racismedebatten i fodbold, hvor han tidligere har givet udtryk for, at særlig de internationale fodboldforbund UEFA og FIFA ikke gør nok for at komme problemet til livs.

- Hvis racisme sikrede UEFA penge som sponsorater gør, tror du så at UEFA ville tage det ligeså seriøst, slutter han retorisk sit udfald på twitter.

Facebook
Twitter