Røddik debuterer for storklub med storsejr

Den danske landsholdsanfører spillede hele kampen, da hun debuterede for Lyon.

Line Røddik har i år 10 års jubilæum på det danske landshold. Hun har indtil nu spillet 106 kampe. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Efter 10 dage i Frankrig kunne landsholdanfører Line Røddik for første gang løbe på banen for Olympique Lyons bedste mandskab. Et i kvindefodbold decideret skræmmende hold.

- Den første kamp er altid noget specielt, når man starter på et nyt hold. Det var fedt, fortæller Line Røddik til DR Sporten efter 1/8-finalen i den franske pokalturnering.

På udebane mod Orvault vandt Lyon med hele 12-0, og Line Røddik spillede hele kampen.

- Jeg nød det. Og selvom det ikke var den mest udfordrende kamp i dag, så er en kamp en kamp.

Farvel til tætte opgør

Line Røddik skiftede denne vinter det svenske mesterhold Rosengaard ud med det franske mesterhold Lyon. Med skiftet fra Sverige til Frankrig siger hun også farvel til en masse tætte kampe.

Den bedste franske række, Division 1 Féminine, er nemlig domineret af tre-fire hold, hvorefter der er langt ned til konkurrenterne.

- Selvfølgelig er det sjovere at spille mange tætte kampe. Lyon har en tendens til at vinde stort i mange kampe, men når jeg er her, så er træningen på et rigtigt, rigtigt højt niveau, siger forsvarsspilleren og uddyber:

- Hvis man ikke får helt den samme modstand i kampene, så får jeg det i hvert fald til træning. Og så får jeg en masse pasninger fremad banen, og det kan jeg godt lide.

Lyon topper lige nu ligaen efter 13 sejre i 15 kampe – og en målscore på 89-2.

Line Røddiks kontrakt med Lyon løber i halvandet år.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve