Rolf Sørensens hykleri

Rolf Sørensen har altid hævdet, at hans karriere blev skabt uden brug af doping. Det passer åbenbart ikke.

Man har et standpunkt, til man selv står frem som dopingbruger. (© Scanpix)

Indrømmelsen af, at han benyttede sig af ulovlige midler for at nå sine resultater, er nye toner fra den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen.

Som en af efterhånden meget få ryttere fra 1990erne har han indtil mandag hårdnakket hævdet aldrig at have dopet sig.

Tilbage i maj 2007 sagde den tidligere Rabobank følgende til Ritzau i kølvandet på Bjarne Riis dopingindrømmelse:

- Selvfølgelig har jeg hørt om epo dengang, og det er da muligt, at man har været fristet, og måske har tankerne snurret.

- Det kunne da godt være, at jeg kunne have vundet Italien Rundt på den måde, men jeg har stadigvæk skabt mig en flot karriere på det, jeg kunne.

Senere samme år rettede Sørensen et hårdt angreb på dem, der først efter karrieren lagde kortene på bordet. Det skete i Lars Werges bog Mellem tavshed og løgn:

- Jeg har ikke så meget tilovers for dem, som åbner op bagefter og siger, at de har gjort det ene og det andet, og at det hele er råddenskab i cykelsporten.

- Så er det fordi, de ikke har kunnet følge med alligevel. Det giver jeg ikke en skid for. Det er hyklere. Det er ikke altid rigtigt at åbne op, fordi vi bliver hængt ud gang på gang, lød bredsiden.

Den tidligere Rabobank-rytter har siden da fastholdt sin historie, og det fortsatte hen med, da Søndagsavisen i april sidste år interviewede den tidligere cykelstjerne i forbindelse med tv-programmet Stjernerne på slottet.

- Jeg har taget beslutningen om ikke at tage doping. De andre har gjort, hvad de har gjort.

- Men folk, der er gode til det, de gør - uanset om de cykler, har succes i erhvervslivet eller er talentfulde fodboldspillere - er ikke kommet sovende til deres succes. Man kan ikke dope sig til succes, sagde han til avisen.

Den seneste benægtelse leverede han i begyndelsen af januar, hvor Ekstra Bladet i forbindelse med Lane Armstrongs dopingbekendelser gav Sørensen endnu en chance for at fortælle sandheden.

Det gjorde han imidlertid ikke:

- Man skal være godt dum, hvis man nægter overhovedet at have vidst, at der var doping i feltet, for det er jo åbenlyst, at det eksisterede. Men det har ikke været et tema for mig.

- Jeg kan godt se mig selv i øjnene, sagde Sørensen ved den lejlighed.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter