Ronaldo og Portugal slagtede Færøerne

André Silva scorede hattrick på 25 minutter, da Portugal tævede Færøerne med tenniscifre i VM-kvalifikationen.

Cristiano Ronaldo og ikke mindst André Silva var en alt for stor mundfuld for Færøerne. (Foto: FRANCISCO Leong © Scanpix)

Færøerne har fået en sensationel indledning på VM-kvalifikationen med 0-0 mod Ungarn og 2-0-sejr i Letland, men mandag aften blev drømmen om et nyt chokresultat mod europamestrene fra Portugal hurtigt slukket.

Det 20-årige FC Porto-talent André Silva straffede de hårdt kæmpende færinger tidligt med et ægte hattrick fra 12. til 37. minut, og så var fundamentet for 6-0 sejren lagt.

Det var en første halvleg totalt domineret af de portugisiske europamestre, selv om banens største stjerne, Cristiano Ronaldo, holdt sig nogenlunde i ro.

Færøerne var overmatchet fra start til slut, hvilket også ved pausen kunne aflæses i statistikkerne.

Ikke nok med at det hed 3-0 til udeholdet på måltavlen, skudstatistikken lød også på 14-0.

Det så ud til, at landstræner Fernando Santos havde trukket en smule i den portugisiske håndbremse i pausen. I hvert fald var tempoet lavere i anden halvleg, og Færøerne kunne bedre følge med.

Knap midtvejs satte en ellers anonym Cristiano Ronaldo dog fart på, og efter et bandespil på kanten af feltet kun han med venstrefoden hamre bolden ind til 4-0.

Færøerne balancerede mellem at opsøge den scoring, som kunne sprede jubel på stadion i Thorshavn, og at undgå en lussing.

Målet kom aldrig. Til gengæld kunne Joao Moutinho og Joao Cancelo i overtiden bringe måltavlen op på tenniscifre med to scoringer kort efter hinanden.

Portugal har nu seks point for tre kampe i gruppen, hvor Færøerne forbliver på fire point.

/ritzau/

Facebook
Twitter