Sådan går Danmark videre

Selvom alting havde set lidt lysere ud, hvis Danmark havde fået point mod Portugal, så er alt håb ikke ude. Se, hvad dansk avancement kræver, her.

Lad os håbe, at det danske landshold kan juble på søndag over at være gået videre fra gruppespillet. (Foto: Gleb Garanich © Scanpix)

Alt havde set lidt lysere ud, hvis Danmark havde fået point mod Portugal. Men alt håb er ikke ude - selv om det ligger fast, at Danmark ikke kan tåle at tabe til Tyskland, hvis drømmene om en plads i EM-kvartfinalen skal realiseres.

Her er de mulige scenarier for dansk avancement fra dødens pulje.

Vi går videre, hvis:

- Vi vinder over Tyskland. Uanset sejrens størrelse er Danmark med garanti videre til kvartfinalerne, enten som nummer et eller to i gruppen.

 - Danmark spiller uafgjort mod Tyskland. Her kan Danmark stadig komme videre, men det kræver hollandsk sejr over Portugal.

- Hvis Danmark taber er vi ude. Selv hvis Holland besejrer Portugal, og alle tre hold slutter på tre point, vil Morten Olsens tropper aldrig kunne komme foran Portugal, da indbyrdes opgør i sidste ende tæller højest. *)

Så der skal point på bordet i kampen mod Tyskland - men tyskerne har også lidt at spille for: Taber de til Danmark, skal man til at se på målforskel og herefter antal scorede mål, og her er der en teoretisk chance/risiko for, at tyskerne ryger ud af dødens pulje, fordi de vil ende med en målforskel, der går i minus.

*) Der bliver skrevet meget om, at Danmark kan komme videre trods nederlag til Tyskland, HVIS Holland samtidig vinder med præcist 1-0 over Portugal. Det passer ikke: I dét tilfælde ville Danmark, Portugal og Holland have tre point og følgende målscore (da man holder kampene mod Tyskland ude af regnestykket): Danmark: 3-3, Portugal: 3-3, Holland: 1-1. Alle hold har 0 i målforskel, men Danmark og Portugal har scoret flest mål, og dermed sendes Holland hjem. Herefter skal man så igen se på kampene KUN mellem Danmark og Portugal, og her vil Portugal være bedst, da de har slået os... og så er Cristiano Ronaldo og co. altså videre.

Læs mere om EM-reglerne her eller grav dig selv ned i dem: Hent UEFA's dokument om reglerne - men husk også at læse dette dokument med en lille justering af reglerne (let skal det ikke være...)

  Hvordan tror du, det kommer til at se ud efter de to sidste kampe i gruppespillet?

Facebook
Twitter