Sæt et punkt på kortet: Hvor var du da Danmark vandt EM?

I dag er det 20 år siden, det danske landshold blev Europas bedste landshold. Sæt et punk på kortet og fortæl os hvor du var.

I dag er det 20 år siden, det danske landshold blev Europas bedste landshold. Europamestre - med en 2-0 sejr over de regerende tyske verdensmestre gjorde de det, de fleste havde troet var umuligt.

Rigtig mange danskere, både de fodboldgale og de knap så tossede, ved præcis, hvad de lavede den aften. Senere i dag fortæller Palle Nielsen til dr.dk om, hvordan han ved et rent lykketræf kom med til kampen, da den tidligere landsholdspiller Klaus Berggreen ud af ingenting gav ham en billet.

Glemte sin fars fødselsdagMen vel nærmest alle danskere over 24-25 år har deres personlige historie om den aften i juni - høj som lav, tyk og tynd.. Klik på linkene og læs fx. om DR værterne Karin Palshøj og Ole Blegvad, der på hver sin måde oplevede den fantastiske kamp på Nya Ullevi Stadion.

Fodboldmagasinets Janus Køster Rasmussen fortæller i sin beretning, at han nok egentlig ville have set Nirvana på Roskilde Festival -  men glæden over 2-0 sejren var simpelthen for stor til at koncentrere sig om musikken og selv sin fars fødselsdag havde Janus svært ved at huske..

If you cant join them...På højeste politiske niveau udnyttede udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen europamesterskabet til mottoet "if you can't join them - beat them", der var med til at skabe en positiv stemning i forhandlingerne om det, der blev til de fire forbehold.

Men hvad med dig? Hvor var du, da Danmark blev europamestre i fodbold? Kom med din fortælling om den 26, juni 1992 ovenfor på vores interaktive kort.

Du må meget gerne zoome ud eller ind og sætte din fortælling, præcis der, hvor den foregik. Hvis du har et billede fra dengang må du også gerne sende det med.

Facebook
Twitter