Sag om matchfixing er dansk fodbolds Festina-sag

Bliver den påståede bagmand dømt i retssagen, går anklagemyndigheden efter spillerne næste gang.

DR's indlandskorrespondent Thøger Kirk følger dagen igennem retssagen om matchfixing i dansk fodbold, der begynder idag. (© DR)

I dag begynder den hidtil største sag om matchfixing i dansk sport - nærmere bestemt fodbold.

Sagen kan være med til at ødelægge sportens uskyld, hvis den ender med, at den påståede bagmænd bliver dømt. Det fortæller flere eksperter til DR's indlandskorrespondent Thøger Kirk, der følger retssagen.

- Der var en, der sammenlignede det med Festina-sagen, der bragte doping-spøgelset ind i cykelsporten, forklarer han.

Sagen omhandler aftalt spil i to af Hvidovre IF's kampe i 2010, og de involverede har angiveligt vundet 900.000 kroner i alt.

MT angiveligt bagmand

Ved dagens retssag er to personer tiltalt for henholdsvis bedrageri og groft bedrageri.

Det er især personen tiltalt for groft bedrageri - kaldet MT, da der er nedlagt navneforbud - som alles øjne vil være rettet mod i dag.

- Det er ham, man mener har overtalt spillerne, og haft forbindelser til det asiatiske spillemarked, forklarer Thøger Kirk.

- Det er noget, han selv har fortalt politiet. Sidenhen har han trukket det hele tilbage - da han kun sagde det, fordi han følte sig truet.

Ingen spillere

I alt er syv personer involveret i sagen om matchfixing af Hvidovres kampe mod FC Hjørring og Vejle IF tilbage i 2010, hvor Hvidovre IF rykkede ned i 2. division.

Blandt de syv - der også omfatter de to, som er tiltalt ved retten i dag - er fire tidligere spillere i Hvidovre IF. Hvorvidt de skal for retten afgøres af den sag, der begynder i dag.

- Anklagemyndigheden har gjort det klart for mig, at lykkes det at fælde MT og få en dom, så vil man gå efter spillerne bagefter. Så er det deres tur til at komme i Københavns byret, forklarer Thøger Kirk.

Retssagen får dog ikke sin afgørelse i dag. 5. maj finder den anden retsdag sted, og her vil det blive afgjort, om retten finder de to personer er skyldige.

Bliv klogere på matchfixing i Danmark, når DR1 mandag aften klokken 20.45 sender dokumentarprogrammet "Historien bag Historien: Matchfixing".

FacebookTwitter