Schmeichel melder fra - skal være far

Kasper Schmeichel melder afbud til de kommende VM-kvalifikationskampe, fordi han skal være far. FC Nordsjællands Jesper Hansen er indkaldt.

Kasper Schmeichel skal snart være far og er derfor ude af billedet til de to kommende VM-kvalifikationskampe. (Foto: Bjarke Bo Olsen © Scanpix)

Målmand Kasper Schmeichel kommer ikke med i landsholdstruppen til de to forestående VM-kvalifikationskampe mod Bulgarien og Italien i midten af oktober.

Kasper Schmeichels kone har termin under den kommende landsholdssamling, og han er derfor blevet enig med landstræner Morten Olsen om at koncentrere sig om familieforøgelsen.

Olsen har i stedet udtaget Jesper Hansen fra FC Nordsjælland som ny tredjemålmand i truppen.

- Jesper tilhører den nye generation af talentfulde målmænd. Vi fik set ham godt an i træningerne og to af kampene med ligalandsholdet i vinter.

- Han gjorde det så overbevisende, at han var i betragtning til EM-truppen i sommer, og i øjeblikket styrker han sin internationale erfaring med hver eneste kamp, han spiller for FCN i Champions League, forklarer Olsen.

Jesper Hansen deltog på ligalandsholdets træningstur til Bangkok i januar, hvor han spillede to af de tre kampe. Den 27-årige målmand er derudover noteret for 18 kampe for DBU's ungdomslandshold mellem november 2000 og oktober 2006.

Landsholdstruppen samles på mandag i Helsingør, og gennemfører træninger mandag, tirsdag og onsdag, inden truppen torsdag rejser til Bulgarien.

Landsholdet vil få opbakning fra 320 danske tilskuere til kampen i Bulgarien, mens DBU har formidlet billetter til 4600 danske fans til kampen i Italien.

Kampen mod Bulgarien spilles på Vasil Levski National Stadium i Sofia fredag 12. oktober, mens kampen mod Italien afvikles tirsdagen efter på Stadio Giuseppe Meazza i Milano.

/ritzau/

FacebookTwitter