Schmeichel overrasket over at vælte Eriksen af pinden: ’Det er en kæmpe ære’

Kasper Schmeichel blev lørdag kåret til Årets Mandlige Fodboldspiller for anden gang i karrieren.

Kasper Schmeichel vandt prisen som Årets Mandlige Fodboldspiller foran Christian Eriksen og Thomas Delaney.

Kasper Schmeichel daskede lørdag Christian Eriksen af tronen som Årets Mandlige Fodboldsspiller – og det til målmandens egen store overraskelse:

- Jeg havde ikke forventet at vinde, sagde Schmeichel efter DR’s store show Sport 2019, hvor han blev tildelt prisen, som blev uddelt af Spillerforeningen og Hessel Hire.

Den blonde målmand markerede sig i 2019 som en sublim sidste skanse på såvel det danske landshold som for klubholdet, Premier League-klubben Leicester.

Schmeichel var nomineret til prisen sammen med Tottenhams Christian Eriksen, der var med til at føre London-klubben til Champions League-finalen og Dortmunds Thomas Delaney.

Hør vores fodboldkommentatorer Andreas Kraul og Kenneth Møller Pedersen gå amok over Kasper Schmeichels redninger fra kampen mellem Danmark og Schweiz d. 12. oktober sidste år i videoen herunder:

Vil være endnu bedre

Men modsat de to forgangne år, hvor Christian Eriksen løb med prisen, var det Schmeichel, som kollegerne mente, var bedst i 2019.

- Det er altid svært at vide, hvem der bliver stemt på. Christian Eriksen nåede en Champions League-finale, mens Delaney altid gør det fantastisk på landsholdet og i Dortmund.

Målmænd har det med at toppe senere i karrieren end markspillere, og derfor forventer 33-årige Kasper Schmeichel da også, at vi endnu ikke har set den bedste udgave af ham:

- Jeg håber, jeg kan blive endnu bedre. Det handler hele tiden for mig om at arbejde på at blive bedre og om at arbejde på de små detaljer. Hvis jeg ikke havde det sådan, tror jeg ikke, jeg ville spille mere, siger Kasper Schmeichel.

Det er anden gang i karrieren, at Kasper Schmeichel vinder prisen som Årets Mandlige Fodboldspiller. Første gang var i 2016.