Schöne har skrevet sig ind i de hollandske historiebøger: 'Jeg er lidt stolt'

Lasse Schöne blev i onsdags den udlænding, der har spillet flest kampe for Ajax.

(Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Da Lasse Schöne i onsdags løb på banen sammen med resten af Ajax-holdet til en pokalsemifinale mod Feyenoord, rundede danskeren en helt særlig milepæl.

Det var hans kamp nummer 270 for det hollandske hovedstadshold.

270 er i sig selv ikke et bemærkelsesværdigt tal, men når den hidtidige rekord for spillede kampe af en ikke-hollænder for Ajax var 269, så er det straks en anden sag.

Den rekord har Søren Lerby siddet på, siden han forlod Ajax i 1983, men nu må han altså se sig overhalet af Lasse Schöne.

Søren Lerby og Frank Arnesen spillede sammen i barndomsklubben Fremad Amager og blev solgt samtidig til Ajax Amsterdam i 1975. Sidenhen afsluttede de begge karrieren i PSV Eindhoven. Her nyder de en kop te i højt humør i 1977. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Kigger man ned over top fem-listen, er det bestemt ikke et dårligt selskab, Schöne er havnet i.

De efterfølgende fire pladser indtages af de danske koryfæer Søren Lerby og Frank Arnesen, den finske legende Jari Litmanen og Christian Eriksens holdkammerat i Tottenham, belgiske Jan Vertonghen.

Lasse Schöne selv er da også klar over, at han er kommet i det fine selskab.

- Lige den her rekord er jeg ekstra stolt af. Det er ikke den mindste række, jeg har ført mig selv til der. Det er jeg lidt stolt af, siger han.

- Aftenen selv var selvfølgelig også fantastisk, vi vandt over vores rivaler (3-0 over Feyenoord, red.) og røg i pokalfinalen, og jeg fik spillet min 270. kamp. Det var alt i alt en fantastisk aften.

Halvdelen af livet i Holland

Den danske midtbanedirigent tog turen til Holland allerede som 16-årig. Først til Heerenveen og sidenhen gik turen videre til De Graafschap og NEC, inden han i 2012 rykkede til Ajax, hvor han nu er rekordindehaver.

Lasse Schöne (Til venstre) ses her i aktion for De Graafschap i 2008. (Foto: Bart Bel)

Lasse Schöne fortæller, at han aldrig havde regnet med, at han skulle få lov til at repræsentere den hollandske hovedstadsklub så mange gange.

- Det var ikke noget, jeg havde regnet med, men selvfølgelig noget man håbede på. Nu var det ikke Ajax, jeg røg til i første omgang. Jeg kan huske, at jeg som lille dreng sammen med vennerne løb rundt i Ajax-trøjer, så det er selvfølgelig lidt specielt.

- Havde jeg regnet med det? Nej. Havde jeg nogensinde håbet det? Ja, det havde jeg. Men jo, jeg er selvfølgelig glad for rekorden, siger Lasse Schöne.

Men selvom han nu er den ikke-hollænder med flest kampe for Ajax, så synes han ikke selv, at han er en legende i Amsterdam-klubben.

- Det er svært at sige om sig selv. Jeg har spillet mange kampe, har været mange år i klubben. Men der har været mange meget større spillere end mig, så ordet legende vil jeg ikke bruge. Men det er da klart, at der er en vis respekt, når man har opnået så mange kampe, som jeg har, siger Lasse Schöne.

Der er dog et stykke op til toppen af listen over spillere med flest kampe for Ajax for Lasse Schöne, hvis man også tæller hollændere med.

Sjaak Swart nåede at trække i Ajax-trøjen 603 gange i perioden mellem 1956 og 1973. Tæller man hollændere med, er Lasse Schöne nummer 29 på listen.

Lasse Schöne kan få sin kamp nummer 271 for Ajax, når den hollandske klub på tirsdag besøger Real Madrid i returopgøret i ottendedelsfinalen i Champions League.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk