Se danskernes historier: Her var vi da Danmark vandt

Klik dig gennem de flere hundrede danskeres historier om hvor de var, da Danmark blev europamestre.

Kan du huske, hvor du var, da Danmark blev europamestre? Det er der tilsynealdende rigtig mange, der kan.

Siden dr.dk i morges åbende for kortet herover, har flere hundrede brugere sat en kommentar ind og beskrevet, hvor de selv var, og hvad de lavede, den 26. juni 1992.

Historier fra hele verden

Der er historier fra Chile, USA, Rusland, Uganda, Sverige og selvfølgelig: Danmark. Der er dem, der var alene hjemme, i venners lag, på charterferie eller på øde ferielejre med dårligt tv-signal.

Der er dem, der var midt i det hele, på Nya Ullevi Stadion i Göteborg. Hende, der overnattede på en strand i Israel og fik nyheden om det danske europamesteskab overbragt af en lokal livredder.

Og ham der stod vagt for dronningen på Amalienborg og - efter eget udsagn - fik meddelelsen om Danmarks 2-0 føring gennem et åbent vindue fra Dronning Margrethe selv.

Kom med din egen fortælling

Og der er mange, mange flere - så mange, at du hellere selv må gå på opdagelse i kortet og klikke på så mange af historierne, som du ønsker.

Hvis du også selv vil være med, kan du sagtens nå det endnu: Klik på "Markering", sæt markøren hvor du var og skriv din egen historie om den mindeværdige aften.

Hvis du ikke kan få nok kan du også læse Palle Nielsens beretning om, hvordan han fik en billet til finalen - eller høre hele radiotransmissionen af kampen fra den 26. juni 1992.

FacebookTwitter