Se, hør og stem: Hvad er den værste og bedste fodboldsang?

Er det Gunnar Nu, Rocazino, Jacob Haugaard, Nephew eller måske Nik & Jay, der har lavet alletiders fodbold-hit? Og hvem har så lavet den værste?

Hvad er den bedste - og værste - fodboldsang? Hør og se numrene i afspilleren - og stem i boksene til højre!

Så er det fra i dag at din sofa bliver okkuperet af Rommedahl-fanatikere og Morten Olsen-skeptikere. Em i Polen og Ukraine starter og allerede i morgen løber det danske landshold ind på grønsværen.

Som det sig hør og bør er der lavet en slagsang til dette års danske EM-deltagelse - en tradition, der går helt tilbage til 1984, hvor radiokoryfæet Gunnar Nu stavede sig gennem slagsangen "Rap nu", der to udgangspunkt i tidens populære toner...

Men bare fordi Gunnar var først (det var han så faktisk heller ikke - læs meget mere om slagsangenes historie her!), så betyder det jo ikke, at han var bedst.

Det kan da være, du synes Jacob Haugaards fodbold-version af "Det hammer hammer fedt" er meget bedre. Eller at Dodo tager dit fodboldhjerte med storm. Eller måske er det "Big boys in red & white", der gør tricket for dig?

Hør alle fodboldsangene - eller uddrag af dem - i afspilleren herover. Du ser hele listen over sange ved at trykke på piletasterne nederst til højre.

Sæt derefter din prik ud for den bedste sang her til højre. Du må også gerne sætte en prik i boksen nedenunder for at tilkendegive, hvilken sang, du synes er allerværst..

Hov, mangler der ikke et par sange, spørger du måske? Jo, der er to fodboldsange, vi desværre ikke kan vise dig klip fra - og derfor synes vi heller ikke, de skal med i afstemningen.

Den officielle danske slagsang til EM 2012 er heller ikke i afspilleren. Men du må gerne stemme på den alligevel.  Nik & Jay har i forvejen fået mange harske kommentarer med på vejen. Men nu starter EM jo for alvor og måske har du ombestemt dig. Årets slagsang,  Vi vandt i dag, kan du høre lige her. (spol frem til 3:40, hvis du ikke gider høre interviewet...)

Facebook
Twitter