Shakhtar ikke alene: Se de skandaløse mål

Fodboldhistorien har budt på flere mål, der er blevet scoret under lige som kontroversielle omstændigheder som Adranos mål mod FC Nordsjælland. Se tre eksempler her.

Michael Parkhurst forsøger forgæves at belære Luiz Adriano om fairplay i kampen mellem FCN og Shakhtar Donetsk. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Tirsdag aften følte FC Nordsjælland sig i den grad snydt, da Shakhtar Donetsk scorede udlignede til 1-1 i Champions League kampen i Parken.

Målet blev scoret af brasilianske Adriano efter en situation, hvor FC Nordsjælland skulle have haft bolden efter et stop i spillet. Morten Nordstrand havde nemlig ligget skadet midt på banen.

Dernæst sparkede en spiller fra det ukrainske hold bolden ned mod FC Nordsjællands målmand. Men Adriano fik fat i bolden og løb direkte ned mod mål og scorede.

Og så var skandale-målet en realitet.

Det er dog langt fra første gang, at mål bliver scoret under den slags mærkværdige omstændigheder.

Her er tre andre eksempler fra fodboldverdenen.

Norge 2012 - Lillestrøm-Brann

Tidligere på året endte en kamp i den norske liga mellem klubberne Lillestrøm og Brann Bergen med at blive husket for hele to ganske specielle mål.

I begyndelsen af anden halvleg førte gæsterne fra Brann Bergen, da en af Lillestrøms spillere blev skadet.

Bolden blev sparket ud , så spilleren kunne få behandling. Da en spiller fra Brann ville sparke bolden tilbage på Lillestrøms del af banen, endte den med at hoppe over målmanden - og i mål.

Det var selv sagt slet ikke meningen, og efter en ordentlig omgang norsk meningsudveksling mellem spillerne, valgte Brann at lade Lillestrøm få et "gratis" mål.

Den ide var Branns målmand tilsyneladende ikke meget for. Han valgte i hvert fald at forsøge at redde bolden, da en spiller fra Lillestrøm skulle score det aftalte mål.

Han havde dog ikke held med at redde bolden, og kampen endte 4-3 til Brann Bergen.

Norge 2008 - Odd Grenland-Brann Bergen

Brann Bergen har også tidligere spillet med i en kamp, hvor der blev scoret et meget omdiskuteret mål. Det var i 2008 i en pokalkamp mod Odd Grenland.

Stillingen er 0-0, da bolden bliver spillet tilbage til Brann Bergens målmand. Angriberen Peter Kovacs løber ned mod målmanden for at presse ham. Da målmanden skal sparke bolden væk, falder ham om med et skadet knæ.

Det udnytter angriberen. Han opfanger bolden, dribler let forbi den skadede målmand, og Peter Kovacs scorer til 1-0.

Spillerne fra Brann Bergen var rasende, men deres protester nyttede ikke noget. Odd Grenland endte med at vinde kampen 5-1.

England 1999 - Arsenal-Sheffield United

For 13 år siden mødte Arsenal og Sheffield United i et kamp i den engelske FA Cup. En spiller fra Sheffield United blev skadet, og hans hold valgte derfor at sparke bolden ud, så den skadede spiller kunne blive behandlet.

Da Arsenal på indkastet skulle kaste bolden tilbage til Sheffield United, var der en af spillerne, der ikke havde været opmærksom på, hvad der var sket.

Han erobrede bolden, og han sendte den direkte videre en anden Arsenal-spiller, som let kunne score foran mål.

I Arsenal kunne man dog godt se, at situationen slet ikke var i orden. Og derfor tilbød klubben Sheffield United en omkamp.

Den blev spillet - og Arsenal vandt 2-1.

Facebook
Twitter