Simon Richter efter gambiansk landsholdsdebut: Første sejr i tre år

FC Roskilde-spilleren Simon Richter kommer fra Valby, men i en alder af 32 år har han fået landsholdsdebut for Gambia.

Simon Richter i aktion for sin tidligere klub HB Køge. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Simon Richter spiller til daglig på stadions i Nykøbing Falster, Skive, Hobro og Næstved i den danske 1. division.

Mandag aften var det dog under en del mere eksotiske himmelstrøg, at højrebacken skulle give prøver på sine evner på grønsværen.

Richter var nemlig med i truppen til Gambias landskamp mod Den Centralafrikanske Republik – et opgør der blev spillet på Marokkos nationalstadion i Rabat.

- Det var en sindssyg stor oplevelse, som jeg ikke lige havde set komme. Jeg fik knap et kvarters tid på banen lige efter, at vi havde bragt os foran 2-1. Så det var bare ind og slås for at få sejren i hus, fortæller en lykkelig Simon Richter over telefonen fra lufthavnen i Bruxelles.

Og missionen lykkedes for Richter & co.

Gambia - der er placeret som nummer 179 på Fifas verdensrangsliste efter nationer som Aruba, Sydsudan, Cambodia og Bhutan – fik nemlig en yderst sjælden sejr.

- Det var Gambias første sejr i tre år, så folk var rigtig glade, selvom det kun var en venskabskamp. Især landstræneren virkede lettet. Han har været lidt presset, fortsætter Simon Richter.

Pavestolt

Kampen blev spillet i Marokkos, hvor Gambia i torsdags også spillede en uofficiel landskamp mod marokkanernes ligalandshold. Her var Richter ikke med, da han døjede med efterveerne fra et slag over knæet fra en ligakamp mod Hobro.

- Jeg tror, der var 200 tilskuere eller noget i den retning til kampen mod centralafrikanerne, så der var ikke ligefrem fuldt hus. Men forholdene var fine, og det var en fed oplevelse.

Simon Richter spillede for FC Nordsjælland i fem sæsoner. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Hvordan var det at stå med Gambias flag på brystet?

- Jeg havde det lidt ambivalent med det i starten, men jeg må indrømme, at jeg er lige nu er pavestolt, for det var virkelig, virkelig stort. Det var den samme følelse, som hvis det havde været det danske landshold, tror jeg.

Simon Richter er søn af en dansk mor og en gambiansk far og er ikke fremmed overfor faderens vestafrikanske oprindelsessted.

- Jeg har været i Gambia masser af gange og er stolt af mine rødder i landet. Det kunne jeg godt mærke. Det er virkelig stort at spille landsholdsfodbold.

Fra Premier League til lavere divisioner

Hvordan vil du så vurdere niveauet på det gambianske landshold?

- Det er svært at sige, for der er spillere på meget forskellige niveauer. Der er både folk som har spillet i Premier League, og folk som skal spille kvartfinale i Europa League. Der er spillere fra allerhøjeste plan, og folk som spiller i lavere ligaer.

Simon Richter spillede for FC Nordsjælland i Superligaen fra 2005 til 2010 og har siden spillet for både AB, Fremad Amager, HB Køge og FC Roskilde i den tredje- og næstbedste danske fodboldrække.

- Jeg har heldigvis en del erfaring fra Superligaen, så på den måde er jeg rimelig godt rustet til at spille med her. Jeg har en god taktisk forståelse i forhold til det generelle niveau i afrikansk fodbold, vil jeg vurdere, fortsætter Richter.

Sætter pres på Hareide

I forhold til sin egen indsats i debutkampen har FC Roskilde-spilleren en ganske god fornemmelse.

- Landstræneren var positiv omkring mit indhop og i forhold til den energi, jeg bibragte holdet. Alt i alt var det en meget positiv oplevelse, og jeg tror, at chancen for at jeg bliver udtaget til landsholdet igen er stor.

Det var jo kun en testkamp, så du er jo ikke spærret endnu i forhold til at kunne repræsentere det danske landshold.

- Nu sætter jeg lidt pres på Hareide, så det er perfekt. Lyder fra Simon Richter, der hurtigt følger op med et grin.

De næste opgaver for det gambianske landshold finder sted i starten af juni, hvor de første kvalifikationskampe til Africa Cup of Nations venter. Her gælder det en udekamp mod Benin og en hjemmekamp mod Algeriet.

- Det er to meget vigtige kampe, og folk er meget opsatte på at præstere noget, som Gambia aldrig har gjort før – nemlig at kvalificere sig Africa Cup of Nations, slutter Simon Richter.

Næste opgør for Richter finder sted på torsdag, hvor FC Roskilde hjemme møder Skive i 1. division.

Facebook
Twitter