Skandalefinalen bliver afgjort på banen: CAS afviser Boca Juniors' appel

Søndag skal Copa Libertadores-finalen afgøres på banen. CAS har afvist Bocas sag om at tildele klubben titlen.

Boca Juniors er ikke tilfredse med afgørelsen og appellerer derfor til CAS. (Foto: JOSE BRUSCO © Scanpix)

Den skandaleramte Copa Libertadores-finale skal afgøres på banen og ikke på skrivebordet.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) bekræfter, at Boca Juniors fredag har åbnet en hastesag for at få River Plate diskvalificeret fra Copa Libertadores-finalen, så Boca Juniors ville vinde turneringen.

CAS har lørdag afvist Bocas hasteappel, og kampen skal derfor spilles som planlagt i Madrid søndag. CAS oplyser dog også, at sportsdomstolen fortsat vil undersøge sagen.

Lørdag formiddag udtalte Bocas vicepræsident, at man ville rejse en sag hos CAS, men sportsdomstolen havde ikke på det tidspunkt bekræftet, at det allerede var sket.

Tidligere har Boca Juniors fået afvist en lignende appel hos Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol).

Conmebol valgte ikke at tildelte Boca Juniors sejren, men bestemte i stedet at flytte kampen til Madrid for at undgå yderligere fanuroligheder.

Efter at have spillet 2-2 på Boca Juniors' hjemmebane i den første finalekamp om det sydamerikanske klubmesterskab i fodbold, blev returkampen på River Plates hjemmebane 24. november aflyst, da River-fans angreb Boca Juniors' bus og sårede flere spillere.

Boca Juniors har tidligere påpeget, at der bør være præcedens for en dom i Bocas favør med henvisning til klubbernes møde i samme turnerings ottendedelsfinale i 2015, som udviklede sig til en skandale.

Da River Plate-spillerne stod klar i spillertunnelen før anden halvleg, så en Boca Juniors-fan sit snit til at overdænge dem med en slags peberspray fremstillet efter egen opskrift.

Anden halvleg blev aldrig sat i gang, og Boca Juniors blev idømt et skrivebordsnederlag.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter