Skarbalius: Jeg vil ikke være førsteholdstræner i den her klub

Det krævede overtalelse, da sportsdirektør Troels Bech ringede til Auri Skarbalius på hans fridag, fordi Brøndby pludselig manglede en træner.

Efter bestyrelsesformand Jan Bech Andersens kritik af Thomas Frank på onlineforummet Sydsiden, har den nu tidligere Brøndby-træner trukket sig. Skarbalius er erstatningen ind til sommer. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Auri Skarbalius er tilbage som cheftræner i Brøndby IF.

Men det var ikke uden grundige overvejelser, at Skarbalius gav tilsagn om at overtage trænersædet fra Thomas Frank, da sportsdirektør Troels Bech kontaktede ham midt i smøringen af sønnens madpakke til morgen.

- Jeg vil ikke være førsteholdstræner her i klubben. Men med den situation, vi er i, så kommer jeg med 110 kilometer i timen, siger han.

I juli 2015 tiltrådte Skarbalius som U19-træner i Brøndby efter at være blevet fyret som træner i Viborg, som ellers rykkede op i Superligaen.

Skarbalius er et sted i sit liv, hvor han vil hengive sig til talentarbejdet. Derfor vil han også gerne tilbage som U19-træner, når denne sæson er spillet, fortæller han:

- Da jeg kom til klubben som U19-træner, ville jeg gerne være her i 10-20 år som kulturbærer i arbejdet med ungdomsspillere. Men når vi står i en situation, som vi gør i dag, er det vigtigt, vi rykker sammen i bussen.

Han mener stadig, at målsætningen om en top tre-placering er realistisk for Brøndby, som i øjeblikket indtager femtepladsen efter et nederlag til Sønderjyske søndag.

- Vi har målet om at være i top tre, og det går vi efter. Det er jeg overbevist om, jeg kan føre os til, siger Auri Skarbalius.

Indland Brøndby Auri interview

Uanset hvor godt det kommer til at gå Skarbalius, er han færdig efter denne sæson, forsikrer han:

- Jeg skal ikke være træner efter sommer.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve