Solbakken håber på Cornelius: Han er et mysterium

Andreas Cornelius var meldt ude resten af året, men tirsdag løbetrænede han. Federico Santander er i bedring.

Ståle Solbakken håber på Santander og Cornelius til den sidste CL-kamp. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Federico Santander og Andreas Cornelius kan måske nå at blive klar til FC Københavns sidste gruppekamp i Champions League.

FCK-manager Ståle Solbakken knytter det største håb til Santander, mens muligheden for, at Cornelius er med i udekampen mod Club Brugge om to uger, er mindre.

- Jeg vil tro, at Santander kan blive klar til den kamp, men han skal ind i en eller to kampe før, vi tager derned, for han har ikke en krop, som jeg bare kan kaste ind i sådan en kamp, siger Ståle Solbakken.

Søndag meldte FCK ud, at angrebsmakkeren Andreas Cornelius var færdig for i år, efter at han pådrog sig en fiberskade i baglåret fredag aften mod AaB.

På kort tid er der pludselig opstået en lille chance for, at han bliver klar til kampen, der med lidt held kan sende FCK i ottendedelsfinalerne i Champions League. Det kræver dog, at FC Porto samtidig snubler hjemme mod Leicester.

- Cornelius er et mysterium. Jeg fik besked om, at han ville være ude i seks uger, men tirsdag var han ude at løbe, siger Solbakken.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg tror ikke, at Cornelius bliver klar til Brugge, men der er en fair chance for, at Santander kan nå at få en kamp, før vi skal derned, siger FCK-manageren.

Ikke mange på bænken

Ståle Solbakken var tirsdag aften tvunget til at stille med sit tredjevalg i angrebet, serbiske Andrija Pavlović, da FCK spillede 0-0 på hjemmebane mod FC Porto i Champions League.

Nordmanden tror ikke, at Cornelius og Santander kunne have gjort den store forskel mod Porto.

- Jeg tror ikke, at vi havde spillet bedre før pausen.

- Men muligheden for at skifte ud i løbet af kampen, var der ikke. Vi havde ikke så mange på bænken, så det gjorde det svært for os, siger Ståle Solbakken.

Efter en fremragende første halvleg var FCK-spillerne tappet for energi efter pausen, hvor Porto var tættest på at tage sejren.

FCK-manageren forudser, at hans slidte spillere vil være mærket i de sidste kampe i 2016. I den forbindelse langer han ud efter FCK-spillernes kampprogram, der er mere komprimeret end tidligere på grund af Superligaens udvidelse.

- Vi har en hård tid foran os i de sidste fem kampe i år.

- Men jeg skal passe på, for hver gang jeg siger noget om vores kampe, og at nogen skal hjælpe os, så giver det bøvl.

- Men hvis danske hold skal leve længe i Europa, så skal de have samme muligheder for at konkurrere som modstanderne.

- Mine spillere ender med at spille 40 kampe før jul. Det er sindssygt.

- Jeg taler også på vegne af andre danske hold, der kvalificerer sig til Europa. De skal have større trupper. De skal hente flere spillere og skrue budgetterne op.

- Men hvad sker der så i den næste sæson, når de ikke kvalificerer sig til Europa - så får de problemer. Det skal tages seriøst, fastslår Solbakken.

/ritzau/