Solbakken om Sheriff: Typisk østeuropæisk

Sheriff Tiraspol har stærke individualister og er gode på kontraangreb, siger FCK-manager Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken og FCK møder Sheriff Tiraspol i aften. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Når FC København torsdag aften løber på banen i Moldova til opgøret mod Sheriff Tiraspol i Europa League, bliver det mødet med en klassisk østeuropæisk modstander.

Det vil sige et multikulturelt hold med gode individualister og stærke kontraangreb, forklarer FCK-manager Ståle Solbakken.

- Det er lidt et typisk østeuropæisk hold. De har nogle landsholdsspillere fra de typisk mindre fodboldnationer, og så er der de obligatoriske spillere i truppen med en hollænder, en masse brasilianere og nogle kroater.

- De har sådan et hold, hvor der er en tre-fire matchvindertyper, som er lidt bedre end de andre. De kan godt minde om Ludogorets (som FCK mødte i samme turnering i februar, red.), siger nordmanden.

Han har haft sin tidligere assistent og nuværende U19-træner Brian Riemer nede for at studere Sheriff. Ifølge Solbakken lyder analysen, at der venter et meget homogent hold med særligt én spiller, som kan noget ud over det sædvanlige.

- Deres nummer ti, Jairo da Silva, scorede tre mål i weekenden, og han har tidligere spillet for Paok og Trencin, han er en rigtig god spiller. Han er typisk tier, der ligger bag angriberen. Han dribler godt, skyder godt, og så er han lidt lad, siger Solbakken.

Helt vildt

Tidligere på sæsonen stiftede FCK-manageren også bekendtskab med Sheriff. Holdet var nemlig med i Champions League-kvalifikationen, hvor det blev til et nederlag til Qarabag, som FCK siden løb ind i.

Derfor så Solbakken Sheriffs kampe mod Qarabag, men kampene giver ikke et retvisende billede, da der siden er skiftet meget ud på Sheriff. I sommerens transfervindue har klubben således hentet 11 nye spillere.

- Det er helt vildt, som de har skiftet ud. Det var et andet hold, som spillede kampene i Champions League-kvalifikationen, så man kan ikke bruge de kampe til noget i forberedelserne, siger Solbakken.

FCK åbnede gruppespillet ved at spille 0-0 hjemme mod Lokomotiv Moskva. Det samme resultat opnåede Sheriff ude mod FC Zlín fra Tjekkiet.

/ritzau/