Barcelona præsenterer stolt Braithwaite: 'Jeg har forestillet mig det her øjeblik i lang tid'

Den danske landsholdsspiller blev torsdag aften officielt præsenteret som ny spiller i spanske FC Barcelona.

Her kan du se højdepunkter fra Martin Braithwaites præsentation som FC Barcelona-spiller.

Martin Braithwaites helt store drøm er gået i opfyldelse.

Det var i hvert fald ordene fra hovedpersonen selv, da den danske landsholdsspiller torsdag aften blev præsenteret som ny spiller i en af verdens største fodboldklubber FC Barcelona.

Angriberen skulle først igennem det obligatoriske lægetjek, som han bestod uden problemer. Og siden hen var der både præsentation på FC Barcelonas stadion Camp Nou og i klubbens presserum, der var godt fyldt op af journalister fra Spanien og Danmark.

Se billeder fra præsentatione herunder:

  • Martin Braithwaite poserer i Barcelona-trøjen. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)
  • Danskeren skal spille i nummer 19. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)
  • Braithwaites børn var også med på stadion ved præsentationen. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
  • Danskeren jonglerer foran journalisterne. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
  • Braithwaite med præsident Josep Maria Bartomeu (tv) og sportschef Eric Abidal (th) (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
1 / 5

Martin Braithwaite var da også øjensynligt en stolt spiller, da han skulle sætte ord på sin transfer fra Leganes til FC Barcelona.

- Jeg er virkelig glad for at være her. Som en fodboldspiller er det noget af det største at komme til den bedste klub i verden. Det er meget specielt for mig og min familie. Jeg har arbejdet hårdt for det her i lang tid. Jeg er virkelig spændt på at komme i gang og er klar, sagde danskeren.

Angriberen blev herefter spurgt fra en af de tilstedeværende journalister, om han var overrasket over, at en klub som FC Barcelona havde henvendt sig.

- Jeg var overrasket i momentet, og så alligevel ikke. Jeg har forestillet mig det her i lang tid. Det har altid været min ambition at spille på dette niveau. Hvis man tror på det, skal det nok komme til at ske, sagde han.

Braithwaite fortæller også, at han tidligere har brugt tid på at studere sine holdkammerater og deres spil i Leganes, før han skiftede til klubben, så han bedst kunne forberede sig.

Det har han også gjort med FC Barcelona. - Jeg ser frem til det, for Barcelona spiller det bedste fodbold i verden.

- Jeg har set på deres pasninger og bevægelser. Det vil jeg fortsætte med, så jeg kan præstere bedst på banen. Når kampene kommer, vil jeg være på de rette steder på banen, lød det fra ham.

Se højdepunkter fra Martin Braithwaites præsentation som FC Barcelona-spiller.

Præsident er glad for Braithwaite-tilgang

Barcelona har skrevet under med Braithwaite helt frem til sommeren 2024. Klubbens præsident Josep Maria Bartomeu ser nemlig danskeren som en investering både i denne sæson - men også til fremtiden.

- Jeg er meget glad for at have hentet Braithwaite til klubben. Han vil komme til at hjælpe os en masse. - Det er en meget åben liga i år. Vi håber dog på, at Braithwaite kan hjælpe os med at vinde den, og at han vil tilføre os styrke fremadrettet, siger Bartomeu.

Martin Braithwaite skal spille med nummer 19 på ryggen og kan allerede få debut lørdag, når Barcelona møder Eibar på hjemmebane i den spanske La Liga.