Barcelona-rival om Benitez: Fyringer rammer os alle

FC Barcelonas træner, Luis Enrique, kalder fyringer en uundgåelig del af livet som træner.

Luis Enrique mener, at fyringer er en uundgåeli del af livet som træner. Selv er han gået fri indtil videre. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Scanpix)

De nåede kun at stå over for hinanden en enkelt gang som konkurrerende trænere for de to største, spanske fodboldklubber. Alligevel har resultatet af den kamp uden tvivl haft stor indflydelse på, at Rafael Benitez i går fik sparket i Real Madrid, mens Luis Enrique er på vej mod helgenstatus i FC Barcelona.

Et 4-0-nederlag til ærkerivalerne på hjemmebanen i den spanske hovedstad er et af den slags, der gør rigtig ondt på selvforståelsen, og som ikke har overbevist mange fans om, at Rafael Benitez var den rigtige mand på posten.

I dag kunne Luis Enrique så sende et par trøstende ord i retning af sin nu arbejdsløse kollegas, da et pressemøde forud for onsdagens pokalkamp mod Espanyol uundgåeligt rundede fyringen i Real Madrid og ansættelsen af Zinedine Zidane.

- Vi ved allerede, at en kæde knækker ved sit svageste led. Og heldigvis – eller uheldigvis – er det led altid træneren. Heldigt for den træner, der tager over, og uheldigt for den, der ryger ud. Men alle trænere bliver fyret på et tidspunkt i deres karriere, sagde Enrique og fortsatte:

Undgik fyring i Roma

- Hvad angår Zinedine Zidane har jeg ikke en mening, for jeg kender ham ikke. Så jeg kan ikke bedømme ham, lød det fra Luis Enrique.

Til trods for, at han har arbejdet som træner siden 2008, har Luis Enrique endnu til gode at få stukket en fyreseddel i hånden, selvom det var tæt på, da han valgte selv at stoppe i AS Roma i 2012 efter en sæson, hvor kvalifikation til Europa kiksede.

Efter FC Barcelona hentede ham tilbage som træner, har han til gengæld stået i succes til halsen, og under hans ledelse har klubben vundet Champions League, mesterskabet, pokalturneringen og Uefa's Super Cup.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve