Efter stor forvirring: Barcelona spiller uden tilskuere og under trussel om pointstraf

En trussel om at blive fratrukket seks point betyder, at FC Barcelona spiller kampen mod Las Palmas for tomme tribuner.

Barcelona og Las Palmas i kamp på et tomt Camp Nou. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Blot 20 minutter før kampstart blev det endeligt officielt, at kampen mellem FC Barcelona og Las Palmas skulle gennemføres.

Det skete efter et forløb, hvor skiftende udmeldinger i spansk presse i timerne op til kampstart i lang tid skabte stor forvirring.

Længe skrev blandt andet sportsmedierne marca.com og Mundo Deportivo, at kampen var udsat på opfordring fra FC Barcelona.

Der kom aldrig en officiel udmelding, der bekræftede udsættelsen af kampen, og kort før kampstart lød det i stedet, at kampen skulle spilles for tomme tribuner.

På det tidspunkt havde begge klubber annonceret deres startopstillinger, ligesom det på Twitter forlød fra journalister til stede på Camp Nou, at spillerne sad klar i omklædningsrummene.

Seks point i straf

Beslutningen om at gennemføre kampen uden tilskuere har ifølge klubbens præsident, Josep Maria Bartomeu, symbolsk værdi.

- Det er et middel til at tage afstand fra det, som er sket i dag. Det er ikke et spørgsmål om sikkerhed, los Mossos (den catalanske politistyrke, red.) har givet os tilladelse til at spille, siger han ifølge marca.com.

Hvis FC Barcelona havde insisteret på ikke at sende sine spillere på banen, ville det ifølge Josep Maria Bartomeu have kostet en straf på seks point.

De tre point for at blive noteret for et 3-0-nederlag til Las Palmas og tre point for som en yderligere sanktion, forklarer præsidenten..

FC Barcelona fordømmer begivenhederne

FC Barcelona har åbenlyst støttet afstemningen og udsendte en erklæring inden kampen.

- FC Barcelona fordømmer begivenhederne, der har fundet sted rundt om i Catalonien i dag med det formål at forhindre dets borgere i at udøve deres demokratiske ret til at ytre sig frit.

- På baggrund af de ekstraordinære begivenheder har bestyrelsen besluttet, at FC Barcelonas kamp mod Las Palmas vil blive spillet bag lukkede døre, efter at den professionelle fodboldliga har afvist at udsætte kampen, skriver FC Barcelona på sin hjemmeside.

Tilskuere ventede forgæves

Den sene udmelding betød også, at tusindvis af fans allerede havde taget opstilling foran Camp Nou, hvor de til sidst blev afvist efter at have ventet forgæves på at komme ind.

Fans venter på nyt foran indgangen til Camp Nou. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Ifølge marca.com var der forskellige holdninger i FC Barcelonas spillertrup til, om kampen skulle spilles, og forsvarsspilleren Gerard Pique, der er catalonier, talte for ikke at gå på banen, mens en gruppe var for at spille.

Facebook
Twitter