GRAFIK Se statistikken bag El Clásicos vanvittige angrebstrioer

Der er tale om to veritable angrebsmaskiner, der står over for hinanden i på Santiago Bernabéu, når Real Madrid møder FC Barcelona.

50.000 danske kroner. Så meget koster den dyreste billet hos Ticketbis ifølge TV3 Sport til kampen mellem Real Madrid og Barcelona, der sparkes i gang kl. 18.15 i aften.

For denne pris til denne ene kamp kunne man se 500 af Hobros hjemmekampe i den danske Superliga.

Men der er en grund til, at billetpriserne rammer et snit på cirka 5000 kroner. Det bliver ikke større. Det er El Clásico – det største opgør i fodboldens verden.

- Det er kæmpestort. Det er den største klubkamp på verdensplan, det er helt indiskutabelt. Det er en kamp, der er på størrelse med Champions League-finalen, siger Viasats Luna Christofi, der er bosat i Madrid, til DR Sporten.

- Det kan måles på mange forskellige ting. Det kan måles på seertal i hele verden og bare se på billetpriserne. Kulissen er helt unik, og så er det jo bare de største stjerner i verden, der spiller på de to hold. Så ligger der også en politisk rivalisering, så det er enormt på alle måder.

Seks saftige superstjerner

For de to hold er spækket med superstjerner, der sammen gør dette klassiske spanske opgør til den mest seværdige fodboldoplevelse.

Og der er gode nyheder for fodboldelskerne. Begge hold har været ramt på skadesfronten i denne sæson, hvor de to holds frygtindgydende angrebstrioer har været opløst, men meget tyder på, at både MSN og BBC, som de så populært bliver kaldt, er klar til at indtage Bernabeu i aften.

Lionel Messi har været skadet i knap to måneder, men den lille argentiner har trænet med resten af holdet hele ugen, så det ligner et comeback i morgen, og sammen med Luis Suarez og Neymar kan han meget vel udgøre FC Barcelonas angreb (MSN).

På den anden side har Gareth Bale og Benzema begge døjet med skadesproblemer, men Luna Christofi beretter, at Rafa Benitez på det obligatoriske pressemøde inden kampen har meldt dem begge klar til at udgøre fronttrio med Cristiano Ronaldo (BBC).

Det bliver uden tvivl de seks superstjerner, som øjnene vil være rettet mod, når Fernández Borbalán fløjter op for kampen i aften.

Med på stadion er Viasats Niels Christian Frederiksen, der skal kommentere kampen live på TV3 med Michael Laudrup, og han ser duellen mellem de to trioer som afgørende for kampens udfald.

- Neymar har aldrig været bedre, og Suarez har vist et super niveau i Messis fravær. Så med Messi tilbage ser jeg som udgangspunkt Barcelona som det stærkeste hold.

- Ronaldo har fået sin værste start rent scoringsmæssigt siden 2009, og Bale og Benzema har været skadede. Men klasse fornægter sig ikke, og det er altid, når det er mørkest, at stjernerne funkler mest.

- Umiddelbart ser det bedst ud for Barcelona, men der er så meget klasse på Real Madrid-holdet, at det er umuligt at spå om. De har alle klassen til at afgøre kampen på egen hånd, siger Niels Christian Frederiksen til DR Sporten.

Garanti for mål

Selvom udfaldet af kampen er umuligt at spå om, virker det som et udmærket bud, at enten Luis Suarez eller Neymar kommer på måltavlen.

De to Barcelona-angribere har nemlig tegnet sig for samtlige af Barcelonas seneste 17 mål i den hjemlige liga, og derfor har savnet af Lionel Messi været markant mindre, end man først troede, da han blev knæskadet i en kamp mod Las Palmas tilbage i september.

Neymar og Suarez topper også topscorerlisten i Primera Division med henholdsvis 11 og 9 mål, og hvis man ser på statistikken mod Real Madrid, har de tre scoret 24 gange i 37 kampe tilsammen for FC Barcelona.

Luis Suarez og Neymar har været giftige på det seneste, hvor de har scoret Barcelonas seneste 17 ligamål. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Til sammenligning har Ronaldo, Benzema og Bale scoret 23 gange i 50 opgør for Real Madrid mod Barcelona, men trods den dårligere indbyrdes statistik set med Real Madrid-trioens øjne, så der er altså gode chancer for, vi ser mål i aftenens opgør.

Det er en kamp mellem de to mest scorende hold i ligaen, og selvom Real Madrid er det mest scorende hold i ligaen med 26 mål, er det ikke offensiven, der er trækker overskrifterne i den madrillenske medier. I hvert fald ikke de positive overskrifter.

En træner i modvind

Kvaliteten i Real i offensiven i Madrid-truppen er ikke til at tage fejl af, men alligevel er der ikke lutter begejstring i den spanske hovedstad.

Real Madrid valgte i sommer at fyre den italienske træner Carlo Ancelotti, som ellers havde sikret klubben Champions League-titlen i sin første sæson og nød stor tiltro fra spillere og fans.

Efter en halvmager anden sæson, modtog han så en fyreseddel fra præsident Florentino Perez, og han blev erstattet af spanske Rafa Benitez.

I Spanien lægger medierne ikke skjul på deres tilhørsforhold til de enkelte klubber, og i Madrid-pressen er tonen hård mod Rafa Benitez, som har en noget defensiv tilgang til spillet, hvilket er ildeset i en klub som Real Madrid.

- Man bliver simpelthen nødt til at forstå, hvilken størrelse Real Madrid er. Det nytter ikke noget bare at vinde. Det nytter ikke noget bare at ligge nummer et. Man skal gøre det ordentligt, og ordentligt er at spille lækker fodbold, siger Luna Christofi.

Luna Christofi følger Real Madrid tæt i sit arbejde, og hun fortæller også, at Rafa Benitez fra start var i modvind i Madrid.

- Der var mange, der var skeptiske, inden han overhovedet kom. Dem, der var det, er blevet bekræftet i det, og dem, der ikke var, er blevet det.

- Jeg har faktisk ikke kunne finde nogen, der har en positiv indstilling til Benitez. Ingen i Madrid kunne forstå, hvorfor man skulle af med Ancelotti, og det har Benitez også lidt under.

- Så medierne i Madrid har bare ventet på, de kunne få anledning til at gå til ham, og det kulminerede med en defensiv indstilling i seneste kamp mod Sevilla, hvor de tabte. Der mente medierne helt klart, det var på grund af Benitez’ fejldispositioner.

Utilfredse spillere

Det er især James Rodriguez, som har været i fokus i forbindelse med Benitez’ defensive tilgang, og det har kastet meget kritik af sig, at James ikke spillede, da Real Madrid tabte til Sevilla i sidte runde, hvor den defensive midtbanespiller Casemiro spillede i stedet.

James Rodriguez har også sendt en stikpille af sted til Rafa Benitez, hvilket bestemt ikke har gjort situationen lettere for den spanske træner.

James Rodriguez er meldt klar til kampen mod Barcelona, men skader og manglende tillid fra Rafa Benitez har gjort, at colombianeren ikke har spillet meget. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

- Benitez brugte ikke James Rodriguez mod Sevilla, fordi han ikke mente, han var helt klar. Så gik James ud og scorede et kongemål for Colombia i den efterfølgende landskamkamp, hvorefter han udtalte sarkastisk "og så siger man, jeg ikke er helt klar".

- Spørgsmålene til pressemødet drejede sig meget om James, for journalisterne mener, at valget af Casemiro frem for James er det helt store bevis på Benitez' defensive tilgang. Det fik også Benitez til at mundhugges med journalisterne.

Cristiano Ronaldo er vanen tro også i fokus, hvor han har været i verbal infight med Sergio Ramos, og han er ikke tilfreds med den defensive tilgang, mener Luna Christofi.

Luna Christofi har altid været overbevist om, at Ronaldo vil slutte sin karriere i Real Madrid, men hun er ikke så sikker længere.

- Han trives i byen og er glad for at leve her, men der har været nogle tegn på, at det ikke vil holde så længe endnu. Det kommer nok også meget an på, hvem der er træner, men der har da været noget uro omkring ham.

Det er ikke noget nyt, at der er uro i Real Madrid. Forventningerne er så tårnhøje i klubben, at der altid vil være kritikere. Derfor kan en sejr over Barcelona også nemt tænkes at vende den hårde tone mod Rafa Benitez, vurderer Niels Christian Frederiksen.

- Real Madrid er pressede, og Barcelona har en lille matchbold. Men alt kan ske, og vinder Real Madrid, så står de lige pludselig stærkt, siger han.

Rafa Benitez meddelte på pressemødet, at han har alle sine spillere til rådighed, hvilket blot er anden gang i sæsonen, og både Luna Christofi og Niels Christian Frederiksen er sikre på, at alt snakken før kampen er glemt, straks de 22 spillere løber på banen i aften.

Øget sikkerhed

Normalt er raser fodboldfeberen op til disse opgør, men i Madrid er stemningen og situationen omkring kampen påvirket af angrebene i Paris sidste weekend.

Op mod 3.000 sikkerhedsfolk vil være tilstede ved kampen, og sikkerheden fylder enormt meget i Madrid, fortæller Luna Christofi.

- Normalvis kommer folk lige op til kampen, men der er så meget sikkerhed, at man skal komme i rigtig god tid. Tilskuerne bliver opfordret til at have så få ting på sig som muligt, og der er etableret tre forskellige sikkerhedszoner omkring stadion.

- Det fylder rigtig meget, og det fylder alt for meget. Spanien er fodboldglade og festglade, men historikken med terror i landet og nu i Paris har gjort, at sikkerhed er blevet et meget væsentligt tema.

Luna Christofi fortæller også, at der vil foregå en hyldest til ofrene i Paris, men det vides endnu ikke, hvordan det kommer til at foregå.

Kampen mellem Real Madrid og Barcelona starter i aften kl. 18.15, og den kan ses direkte på TV3, hvor Niels Christian Frederiksen og Michael Laudrup kommenterer.

Facebook
Twitter