Henrik Liniger om Ronaldo-skattely: Det tyder på en syg kultur

Cristiano Ronaldo skjuler angiveligt en milliard kroner i skattely - noget der potentielt kan få store konsekvenser for sportens omdømme, lyder det fra Henrik Liniger.

Ronaldo gemmer ifølge Politiken milliarder i et skattely. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Cristiano Ronaldo har skjult mere end en milliard kroner i skattely i De Britiske Jomfruøer. Penge som han senere har overført til to bankkonti i Schweiz. Det afslørede Politiken sammen med en stribe andre medier i Europa fredag aften.

For DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger kommer sagen ikke som den helt store overraskelse, men han vurderer den til at kunne få stor indvirkning på sportens fremtidige omdømme.

- Fodboldverdenen er blevet gigantisk business for de bedste spillere. Der er mange, mange milliarder i spil, og vi ved fra eksempelvis Panama Papers, at når der er så mange penge i spil, så er der også nogle personer, der bliver fristet af at udnytte reglerne til det yderste og lidt til. Det er ikke overraskende, at fodbolden nu bliver sat under lup, og det er heller ikke specielt overraskende, at der er noget at komme efter.

- Det er potentielt meget skadeligt for fodbolden, at sportens to suverænt største stjerner er involveret i sådanne sager. Det er potentielt skadeligt for fodbolden fordi, de er så store, som de nu engang er, vurderer Henrik Liniger.

Sportens to største stjerner under mistanke

Cristiano Ronaldo er nemlig ikke den eneste globale fodboldstjerne, der er involveret i en skattesag.

Da 11,5 millioner skattepapirer fra det skandaleramte advokatfirma Mossack Fonseca i Panama blev lækket i begyndelsen af året, var den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi på listen.

- Når verdens to bedste – og bedst betalte – fodboldspillere kan vise sig at være involveret i sådanne sager, så kunne det desværre tyde på, at der ikke er tale om enkeltstående tilfælde, men en syg kultur.

- Vi kender ikke omfanget af afsløringerne endnu, men jeg er sikker på, at med de mange lækkede dokumenter i denne omgang, så skal der nok komme meget mere frem. Præcis som tilfældet var med Panama Papers.

- Vi ved endnu ikke, hvad der er op og ned i denne her sag, men det er jo spektakulært, når en af verdens bedste fodboldspillere er rullet ind i noget af den her kaliber, slutter Henrik Liniger.

Facebook
Twitter