Inden El Clásico: Presset er på Real Madrid

Med FC Barcelonas forspring i La Liga er alt presset på Real Madrid i lørdagens El Clásico på lillejuleaften.

FC Barcelona har de bedste kort på hånden før El Clásico. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

Det er ikke så ofte, at man kan nyde opgøret mellem FC Barcelona og Real Madrid som forret til juleaften, men det er tilfældet lørdag, hvor der spilles El Clásico på Santiago Bernabéu.

I La Liga har FC Barcelona et stort hul ned til Real Madrid, og derfor der da heller ikke nogen tvivl om, hvem presset er på. Det er næsten vind eller forsvind hovedstadsklubben.

- Man kan forvente sig det sædvanlige drama. Kampen bliver afviklet i lyset af FC Barcelonas ret så store føring i ligaen. Det er jo et Real Madrid-hold under et stort pres. De er 11 point bagefter. Godt nok med en kamp i hånden, men man kan ikke forestille sig, at Real Madrid kan tabe kampen og så stadig gøre sig forhåbninger om at vinde mesterskabet, forklarer Morten Bruun, der er ekspert hos Discovery og skal kommentere kampen.

- Presset er størst på Real Madrid. Traditionelt er det sådan, at man ikke går ud for at spille uafgjort i El Clasico, men hvis kampen skulle ende det, så vil Barcelona-spillerne da helt klart være mest tilfredse, forklarer han.

Er Ronaldo klar?

En af de afgørende ting i Barcelonas forspring har været forskellen på Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Mens argentineren har fortsat i sit normale høje tempo, har portugiseren kæmpet med at finde sit sædvanlige målhumør.

- Jeg tror nok, at Ronaldo skal være klar. Han fik jo en hakkende start på sæsonen, da han fik de her fire spilledages karantæne for sit røde kort i deres Super Cup. Og hvis du ser over hele sæsonen, så har Messi spillet mest stabilt, siger Morten Bruun, der også ser andre spillere spille en stor rolle.

- Det bliver et møde mellem to af de mest afholdte spillere i Andrea Iniesta, som er den mest rutinerede spiller i opgøret og så Luka Modric, der spillede helt forrygende i VM-finalen for klubhold og som generelt har haft et 2017 på et meget højt niveau. Den af de to, som får mest grab om kampen, kan blive afgørende, forklarer han.

Som sædvanligt kan kampen i høj grad gå begge veje og måske endda blive afgjort på tilfældigheder, men Discoverys ekspert har alligevel et hold, som han tror en anelse mere på.

- Jeg opfatter FC Barcelona som en svag favorit. De har set godt ud på Santiago Bernabéu de senere år, og de har haft helt optimale forberedelser til den her kamp. De har haft et lavprofileret opgør i La Liga, hvor de kunne tage Iniesta tidligt ud, siger Morten Bruun

- Modsat har Real Madrid haft mere pres på ved at spille finalen i VM for klubhold, som betyder ret meget, så der er en lille fordel til FC Barcelona, afslutter han.

Kampen starter lørdag klokken 13.00, og den kan ses på Eurosport 2.