'It's war': Fodboldverden reagerer skarpt på Messi-afsked

Lionel Messis ønske om at forlade FC Barcelona har sat internettet i brand.

33-årige Messi har trukket mange overskrifter over natten. (Foto: PAU BARRENA © Scanpix)

Når en fodboldspiller, som er blevet kåret til verdens bedste seks gange, beslutter sig for at forlade den klub, han har spillet i, siden han var 13 år gammel, går det ikke stille for sig.

Det kan Lionel Messi skrive under på, for efter argentineren i går aftes indgav en officiel transferanmodning til FC Barcelona, er det væltet ind med reaktioner.

DR Sporten har samlet nogle af de bedste.

"Jeg vil væk fra Barca", står det på forsiden af den spanske avis Marca.

Den spanske avis har skrevet mere på deres hjemmeside, hvor de beskriver den kommende tid som "krig!".

Det er ikke gået nogens næse forbi, at den måske bedste fodboldspiller i historien vil væk fra den klub, han har været symbolet på i en årrække.

Her er det den tyske avis BILD, der også skriver, at argentineren vil forlade Barcelona.

Store personligheder hylder Messi

Den tidligere Barcelona-anfører Carles Puyol tyede til Twitter.

- Respekt og beundring, Leo. Al min støtte, ven, skriver han.

Messis holdkammerat Luis Suarez, som rygter vil vide også er på vej væk fra den spanske storklub, reagerede på det opslag med to klappende hænder.

Den tidligere fodboldspiller og nuværende tv-vært Gary Lineker har kun rosende ord til Messi.

- Han har været loyal og klubbens bedste spiller nogensinde. Det ville være forfærdeligt, hvis det sluttede med en kamp mellem spilleren og klubben, skriver Lineker på Twitter.

Quim Torra, der er den katalanske præsident, takker Lionel Messi, som han kalder den bedste spiller i verden. Og han understreger, at "Catalonien altid vil være Messis hjem".

Også andre med politiske tråde har været ved tasterne. Næste år er der præsidentvalg i FC Barcelona, hvor Victor Font har i sinde at overtage sædet fra Josep Bartomeu, der på nuværende tidspunkt stadig sidder i det varme sæde.

- Bartomeu, træk dig! Du var ikke engang i stand til at beholde den bedste i historien, der kom fra egen avl. Vi insisterer: Bartomeu siger op og præsidentvalg så hurtigt som muligt, skriver han på Twitter.

Mange bejlere til magikeren

Det store spørgsmål er naturligvis nu, hvor Messi skal fortsætte sin karriere. Og det er der mange bud på.

En række medier videregiver rygter om et skifte til England og Manchester City. Selvom mange stadig ser det som usandsynligt, har Stan Collymore, der i sin aktive karriere blandt andet spillede for Liverpool, en anden pointe.

Også en række sportshold, der normalt opererer i andre sportsgrene, virker interesserede i Messi efter tirsdagens nyhed.

(Foto: Grafik: Mikkel Nygaard DR)

Basketball-holdene Washington Wizards og Chicago Bulls har lagt gamle billeder op, hvor Messi holder deres spillertrøjer. Formel 1-teamet Mercedes har skrevet en besked til Messis private konto, og Frezno Grizzlies, der normalt gør sig på en baseballbane, har også været i gang med redigering af et billede. Slutteligt konstaterer den italienske fodboldklub Sampdoria, at deres trøje med nummer 10 på ryggen er ledig i øjeblikket.

Messis fremtid er endnu uvis, efter han tirsdag anmodede om en transfer.

Facebook
Twitter