Koster Messi nul kroner eller 5,2 milliarder kroner? Krigen om klausulerne er i gang

Lionel Messi og FC Barcelona er uenige om, hvorvidt argentineren kan udnytte en klausul, som gør, at han kan forlade klubben gratis.

Lionel Messi har meddelt FC Barcelona, at han vil væk fra den klub, han har repræsenteret i 20 år. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Den samme vare, men to vidt forskellige priser.

En telefax fra Lionel Messi, ja, den slags eksisterer i det 21. århundrede, stilet til FC Barcelona har sat himmel og hav i bevægelse i international fodbold.

Argentineren vil væk, Barcelona klamrer sig til håbet om at beholde ham, og nu er et større klausul-cirkus gået i gang.

For hvad koster det, hvis en anden klub vil hente den 33-årige verdenstjerne?

Står det til Messi-lejren, er der ikke så meget at rafle om: Prisskiltet er et rundt nul.

Knap så rundhåndet agter FC Barcelona at være og står stejlt på, at argentinerens frikøbsklausul på 700 millioner euro (5,2 milliarder kroner) er beløbet, der åbner døren, branddøren om man vil, i den kriseramte klub.

"A'hva?" tænker du måske?

Men jo, den er god nok. Forklaringen findes, som med meget andet papirarbejde, ved at læse det med småt.

I 2017 underskrev Lionel Messi en fireårig forlængelse med catalanerne som udløber i sommeren 2021. I den kontrakt blev argentinerens frikøbsklausul hævet fra 300 millioner euro (cirka 2,2 milliarder danske kroner) til 700 millioner euro (cirka 5,2 millarder danske kroner). Og det er altså den pris, FC Barcelona vil have, hvis Messi skal skifte klub nu.

Samtidig fik den argentinske fodboldtroldmand dog indskrevet en klausul, der efter hver sæson gør ham i stand til at forlade FC Barcelona kvit og frit, hvis han informerer klubben inden sæsonafslutningen, som normalt er i maj.

Men i 2020 er intet normalt og med coronakrisens spark til fodboldkalenderen har Messi ikke indløst klausulen inden den aftalte frist. Messi og holdkammeraterne skulle lige igennem en 2-8 lussing fra Bayern München i Champions League, før sommerferien gjorde sit indtog.

- Barcelona bekræfter, at faxen er modtaget. Og klubben insisterer på, at klausulen er udløbet. Barcelona vil forsvare sine rettigheder, skriver den spanske sportsjournalist, Guillem Balaque, på Twitter.

I en juridisk armlægning for milliarder af kroner mener Messis bagland omvendt, at netop på grund af den sene afslutning på årets fodboldsæson bør fristen for indløsning af klausulen skubbes tilsvarende og i stedet være 31. august, skriver det spanske medie AS.

Tre af verdens fem dyreste fodboldhandler nogensinde har involveret FC Barcelona. Salget af brasilianske Neymar til Paris Saint-Germain i 2017 sprængte skalaen. Vælger en klub at indfri Lionel Messis frikøbsklausul, vil det gøre argentineren til verdens suverænt dyreste fodboldspiller - hele tre gange så dyr som Neymar.

Facebook
Twitter