Landstræner Hareide: Braithwaite i Barcelona er godt for mig

Åge Hareide tror på, at den danske landsholdsspiller kan hjælpe FC Barcelona med sine kvaliteter.

Åge Hareide glæder sig meget over Braithwaites skifte til Barcelona. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Martin Braithwaites skifte til FC Barcelona har de seneste døgn fyldt medierne i såvel Spanien som Danmark, og en af dem, der har fulgt udviklingen med størst interesse, er det danske fodboldlandsholds træner, Åge Hariede.

Nordmanden har givet Braithwaite spilletid i de seneste 14 landskampe på stribe, og med tanke på EM-slutrunden til sommer er det dermed en absolut nøglespiller, som nu skifter lille Leganes fra bunden af La Liga ud med en af fodboldens allerstørste adresser.

Og får spillere som Messi, Suarez og Griezmann som holdkammerater.

Danskeren kan se frem til at få verdensstjerner som holdkammerater. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Det er Åge Hareide som udgangspunkt glad for.

- Jeg tror, det er godt for mig og landsholdet. Først og fremmest er det en anerkendelse af Martin og hans kvaliteter og arbejde. Træneren kender ham, og han kommer til et miljø med så stor kvalitet og så mange spillere, at det vil kunne udvikle ham endnu mere.

- For eksempel har han aldrig rigtig før spillet på et tophold i klubkarrieren. Det kommer han til nu, siger Åge Hareide til DR Sporten.

Men hvad med frygten for, at han kommer til at sidde på bænken og mangle spilletid i forhold til at være fast mand i Leganes?

- Jeg tror, Barcelona har hentet ham for at bruge ham. Andet ville ikke rigtig give mening. Derudover er Martin en spiller, der er god til at tage de her udfordringer op, og som jeg ser det, har han nogle kvaliteter, Barcelona godt kan bruge lige nu.

- Hans dybdeløb og evne til at søge de bagvedliggende rum kan de godt få brug for.

Hareide ser frem til at se Braithwaite tørne ud for FC Barcelona. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Norske Hareide er overrasket over Martin Braithwaites skifte, men ikke helt så chokeret som resten af Fodbold-Danmark.

- Jeg kender hans agent, så jeg havde hørt en anelse på forhånd, men omvendt var jeg nede og besøge Martin i Leganes så sent som i begyndelsen af februar til deres kamp mod Real Sociedad, og der var ikke noget snak om det, lyder det fra nordmanden.

Næste gang Åge Hareide efter planen ser Martin Braithwaite i landsholdstrøjen er efter planen til testkampene mod Færøerne og England i slutningen af marts måned.

Til den tid bliver det altså med en FC Barcelona-spiller i truppen.