Messi deponerer 37 millioner kroner før skattesag

Lionel Messi har deponeret en stor stak euro få uger før, at han skal afhøres i en sag om skattesnyd.

Lionel Messi i aktion for Barcelona (Foto: Lluis Gene © Scanpix)

FC Barcelona-stjernen Lionel Messi blev tidligere på året bedt om at møde op i retten for at afgive forklaring i en sag om skattefusk.

Nu få uger før retsmødet den 17. september har Messi og hans far Jorge Horacio indbetalt et depositum på fem millioner euro svarende til 37 millioner kroner.

Det oplyser retten i Gava nær Barcelona ifølge Reuters.

Lionel Messi udtalte sig om sagen i juli, hvor han afviste alle spekulationer om skattesnyd.

- Vi har altid betalt alt det, vi har fået besked på. Jeg er sikker på, at vores revisorer kommer til at løse dette, sagde Messi dengang.

Skattesvindlen skulle angiveligt have fundet sted i årene 2007-09 i forbindelse med indtægter, som fodboldstjernen havde via sine mange sponsorjob.

De spanske anklagere har mistanke om, at Messi og hans far dengang oprettede selskaber i lande med lav skat - eksempelvis Belize, Uruguay, Schweiz og Storbritannien - for at undgå at betale skat af pengene i Spanien.

Lionel Messi er ifølge det amerikanske pengemagasin Forbes en af de bedst betalte sportsudøvere i verden. Forbes mener, at argentineren tjener 113 millioner kroner om året i FC Barcelona.

Derudover skulle han tjene små 120 millioner kroner årligt på sponsoraftaler med firmaer som Adidas, Pepsi og Turkish Airlines.

Retten i Gava oplyser, at Lionel Messis advokat har bedt om at få retsmødet den 17. september udsat. Foreløbig er datoen for retsmødet dog ikke ændret.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter