Messi dropper sit farvel: Tager en sæson mere i Barcelona

Lionel Messi tager endnu en sæson i FC Barcelona. Det siger den argentinske fodboldspiller i et interview med fodboldmediet Goal.

Lionel Messi har ombestemt sig og bliver i Barcelona. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Lionel Messi siger, at han bliver i FC Barcelona.

Det sker efter, at klubben har gjort det klart, at de nægter at sælge ham for mindre end hans frikøbsklausul på 5,2 milliarder kroner.

Det siger han til fodboldmediet Goal.

- Det er grunden til, at jeg fortsætter i klubben. Jeg fortsætter fordi, præsidenten (Josep Maria Bartomeu, red.) fortalte mig, at den eneste måde at skifte, var at betale frikøbsklausulen på 700 millioner euro, og det er umuligt, siger Lionel Messi til Goal.

Men ifølge Lionel Messi spillede hans familie også en rolle i beslutningen om at tage en sæson mere i FC Barcelona.

- Da jeg sagde til min kone og mine børn, at jeg ville skifte, var det et brutalt drama. Hele familien begyndte at græde, mine børn ville ikke forlade Barcelona og de ville heller ikke skifte skole, siger han.

Argentineren forklarer, at den eneste måde at forlade Barcelona i denne sommer, var at gå rettens vej, men han understreger samtidig, at det var ikke et ønske han havde.

Klubben gav ham alt, og han elsker klubben, og derfor var rettens vej ikke en mulighed, forklarede Messi til Goal.

Messi siger også, at Barcelonas smertefulde nederlag i Champions League de seneste sæsoner, spillede ind i beslutningen om at forlade klubben. Barcelona faldt sammen flere gange, senest med 8-2-nederlaget til Bayern München i årets Champions League.

Men har Messi altså ombestemt sig, og han fortsætter i FC Barcelona.

Lionel Messi bliver i Barcelona. Det siger han til fodboldmediet Goal. (Foto: lluis Gene © Scanpix)

Argentinerens udmelding overrasker ikke DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. Han har hele tiden set Lionel Messis oprindelige udmelding om at ville forlade klubben som en trumf i magtkampen mellem argentineren og ledelsen i den spanske storklub.

- Han kastede sin egen person ind i magtkampen, men jeg har hele tiden haft fornemmelsen af, at han ikke havde lyst til at forlade klubben. Han havde ikke lyst til at være der i det kaos, der er i klubben lige nu, men inderst inde har han ikke virket til rigtig at ville forlade klubben, siger Andreas Kraul og tilføjer:

- Det har været et grimt forløb, og der ligger utrolig mange glasskår rundt omkring på gangene i Barcelona, og der vil nok stadig være, man kan skære sig på i løbet af det næste år.

Var sikker på, at han kunne forlade klubben

Den argentinske stjerne meddelte FC Barcelona sidst i august om sit ønske om at forlade klubben. En særlig klausul i hans kontrakt gjorde, at han kunne forlade klubben efter hver sæson.

Men klubben anerkendte ikke ønsket, da de mente, at klausulen udløb i juni, mens Messi mente, at de særlige omstændigheder omkring sæsonen på grund af corona gjorde, at han kunne skifte væk fra klubben kvit og frit.

- Jeg troede og var sikker på, at jeg kunne skifte. Præsidenten sagde altid, at ved slutningen af enhver sæson kunne jeg bestemme, om jeg blev eller ej, siger Messi.

Lionel Messi har spillet i FC Barcelona siden 2001. Han debuterede på førsteholdet i 2004 og siden har han scoret 634 mål i 731 kampe. Han er seks gange blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller.

Facebook
Twitter