Messi løber mindst af alle hos FC Barcelona

En opgørelse af spillernes bevægelsesmønstre i den spanske liga viser, at Lionel Messi ikke løber særlig meget. Det gør til gengæld Michael Krohn-Dehli.

Lionel Messi har sine holdkammerater til at arbejde for sig på banen. (© Scanpix)

Lionel Messi er den spiller i FC Barcelonas trup, der løber mindst, når den spanske klub er i kamp.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at argentineren ikke er den flittigst arbejdende på banen, men det er alligevel ganske iøjnefaldende, at han i gennemsnit løber 3,5 kilometer mindre end sin holdkammerat Jordi Alba, der i hver kamp løber omkring 11,5 kilometer.  

Til Messis forsvar - hvis man mener, han behøver sådan et - så er venstrebacken Jordi Alba også den Barcelonaspiller, der løber mest af alle.  

Arbejdsom Krohn-Dehli

Som bonusinfo kan det nævnes, at Michael Krohn-Dehli er den spiller i ligaen, der har tilbagelagt den tredjelængste distance. Danskerens kilometertæller nåede inden julepausen op på 169 kilometer.

Til gengæld sker der som regel noget, når Lionel Messi modtager bolden og han stikker i en sprint med retning mod modstanderens mål.

For ikke nok med at han har bolden klistret til støvlerne, så løber han også virkelig hurtigt. Målingerne viser, at Lionel Messi har præsteret den hurtigste sprint af alle på det catalanske mandskab. Det gjorde han i sæsonens første kamp mod Elche, hvor han nåede en topfart på 34,74 kilometer i timen.

Hurtigste er fra Algeriet

Hurtigste mand i ligaen er til gengæld Valencias algier Sofiane Feghouli, der har været oppe på en topfart målt til 35,53 kilometer i timen. Han kan dog ikke hamle op med Lionel Messis effektivitet foran mål, hvor han i denne sæson har scoret 15 mål.

Ronaldos navn er overraskende nok ikke at finde blandt målingerne af de 10 hurtigste sprinter. Til gengæld indtager han en fuldstændig suveræn førsteplads på topscorerlisten, hvor han er noteret for ufattelige 25 mål.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk