Messi og Martin skal være holdkammerater: Landsholdsspiller skifter til FC Barcelona

FC Barcelona har betalt omkring 135 millioner kroner for danske Martin Braithwaite.

Martin Braithwaite har spillet 39 landskampe. På klubplan fortsætter han karrieren i FC Barcelona. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite kan nu officielt kalde sig for FC Barcelona-spiller.

Braithwaite har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024, oplyser den spanske storklub på sin hjemmeside. I kontrakten har den 28-årige angriber fået en frikøbsklausul på 300 millioner euro.

Den catalanske storklub har måttet slippe 18 millioner euro, som var Braithwaites frikøbsklausel. Det svar til omtrent 135 millioner kroner.

FC Barcelonas offensiv er hårdt ramt af skader, hvor holdet både må undvære Luis Suárez og Ousmane Dembélé.

Sidstnævnte er ude resten af sæsonen, og derfor har klubben fået dispensation til at hente en spiller fra den spanske liga, selvom transfervinduet er lukket.

Sjette dansker i Barcelona

Martin Braithwaite begyndte sin professionelle fodboldtilværelse i Esbjerg, inden karrieren siden da har sendt ham til Toulouse, Bordeaux, Middlesbrough og altså senest Leganés, som han skiftede til på en lejeaftale i januar 2019.

Som lejesvend gjorde han det så godt, at den spanske klub købte vestjyden på en permanent aftale efter et halvt år i klubben. Efter et år i spansk fodbold er Braithwaite nu noteret for 13 mål - ti i den spanske liga og tre i pokalturneringen. Særligt ved målene er desuden, at de over en bred kam er sendt i nettet mod nogle af de største klubber i Spanien. Real Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla har alle måttet trække kuglen ud af nettet efter en scoring af Braithwaite.

På det danske landshold bliver Braithwaite især brugt på kanten, men han har kvaliteterne til at spille på alle tre pladser i angrebet. Det er netop hans alsidighed på de offensive pladser, der ifølge de største spanske sportsmedier overbeviste klubbens træner Quique Setién om, at danskeren var værd at investere i.

Braithwaite bliver den sjette dansker i FC Barcelona. Tidligere har Allan Simonsen, Ronnie Ekelund, Michael Laudrup, Thomas Christiansen og Line Røddik trukket i den røde og blå-stribede trøje.

Den spanske storklub præsenterer Braithwaite på Camp Nou i aften ved en presseseance ved 19-tiden.

Efter 24 kampe i den spanske liga ligger Barcelona på andenpladsen med 52 point, et enkelt færre end Real Madrid på førstepladsen.