Real Madrid går ind i kvindefodbold

Den spanske storklub har erhvervet sig CD Tacon, som nu skal omdøbes til Real Madrid Femenino.

- Tiden er inde til at bygge et hold, som I alle vil blive stolte af, siger klubpræsident Florentino Pérez. (Arkivfoto). (Foto: JUAN MEDINA © Scanpix)

Real Madrid er både kendt og anerkendt som en af verdens mest succesfulde fodboldklubber. Herrefodboldklubber, vel at mærke.

For i modsætning til de fleste andre eliteklubber i Europa har Real Madrid aldrig haft et professionelt kvindehold trods 118 år på bagen.

Det ændrer sig dog nu. Ifølge nyhedsbureauet AFP har Real Madrid overtaget CD Tacon, en kvindefodboldklub, der blev grundlagt i Madrid i 2014.

Klubben, der i sidste sæson sluttede på tiendepladsen i den bedste række, skal nu omdøbes til Real Madrid Femenino og bliver dermed den traditionsrige fodboldklubs nyeste satsning.

Tiden er inde

Målet er at det nye kvindehold skal være konkurrencedygtig i kampen om det spanske mesterskab og i de europæiske turneringer.

- Tiden er inde til at bygge et hold, som I alle vil blive stolte af, siger klubpræsident Florentino Pérez.

Real Madrids evige rival, FC Barcelona, er regerende mester i kvindefodbold. Catalonierne lå suverænt i spidsen for Primera Division Femenina, da sæsonen blev afblæst i utide på grund af coronavirus.

I sæsonens to kampe mod CD Tacon vandt Barcelona henholdsvis 9-0 og 6-1.

/ritzau/

Facebook
Twitter