Servietten der ændrede fodboldhistorien

Lionel Messi og Barcelonas samarbejde blev beseglet på noget så uglamourøst som en serviet. I dag ligger den i en bankboks.

Sådan kender og elsker de ham i Barcelona. I målscorerens rolle. (Foto: ALBERT GEA)

Historien om servietten og verdens bedste fodboldspiller tager sin begyndelse for mere end 10 år siden. Dengang håbede en bare 13-årig lille, splejset dreng ved navn Lionel Messi at få en kontrakt med den spanske klub FC Barcelona.

- Det er en serviet, som jeg og mange af mine kolleger mener har ændret Barcelonas historie. Hvis den ikke eksisterede, så ville Messi spille for en anden klub, siger Horacio Gaggioli, der ved med til at få aftalen i stand mellem den lille argentiner og den katalanske klub.  

Servietten

I september 2000 havde Messi sin første prøveperiode i Barcelona. Lille, men fremragende med en bold ved fødderne, imponerede han så meget, at da tiden kom få måneder senere til at tage den endelige beslutning, bad Messis familie at få den mundtlige aftale på papir.

Derfor greb Carles Rexach, klubsekretær i Barcelona, ud efter det nærmeste stykke papir han kunne finde - og fik fat i en serviet.

På den skrev han:

Barcelona, den 14. september, 2000. I tilstedeværelse af Josep Minguella, Horacio Gaggioli og Carles Rexach, forpligter klubben sig til - trods nogle har udtrykt modstand mod dette - at skrive kontrakt med spilleren Lionel Messi, så længe de aftalte beløb bliver overholdt.    

I en bankboks

Resten er historie, og efterfølgende flyttede hele familien Messi fra Buenos Aires til Spanien. Og i dag er der vel næppe nogen i FC Barcelona, der stadig er imod den kontrakt, der blev skrevet dengang.    

Servietten er stadig i Horacio Gaggiolis besiddelse. Den er blevet lamineret og ligger i en sikker  bankboks i Barcelona.  

Horacio Gaggioli siger, at han aldrig har hørt fra klubben, da det ellers ville være oplagt, at servietten fik en prominent placering i FC Barcelonas klubmuseum.