Stor enighed: Messi er den største

Når Messi ikke er der længere, så er spørgsmålet, hvor længe der vil gå, før vi får en spiller på hans niveau, lyder det fra kommentator Morten Glinvad.

Lionel Messi og Diego Maradona i en krammer.

Set med en fodboldelskers øjne, så kunne gårsdagens største fodboldkamp i Spanien mellem Real Madrid og Barcelona, El Clásico, næppe være skrevet bedre af litteraturens største forfattere.

Kampen havde det hele. Fantastiske mål, elegante driblinger, hårde dueller og en stordramatisk afslutning, hvor Lionel Messi afgjorde det hele til Barcelonas fordel på opgørets sidste boldberøring.

Og netop Messi er på alle spanieres læber dagen derpå. Det fortæller TV3 Sports reporter Luna Christofi, der bor i Spanien og befinder sig i Madrid.

- Det alle siger er, at Messi er fra en anden planet. Den frase går igen og igen, når han har en aften som den i går.

- Han er så unik, at selv Cristiano ikke tåler sammenligning med ham. På det spektakulære plan er der ingen, der når ham. Det var kampen i går et godt eksempel på, siger Luna Christofi.

Med en blodig flænge i munden efter en hård tackling i starten af kampen, lignede det ellers ikke, at det skulle blive Messis aften. Men det blev det. Og den lille argentiner imponerede også kommentator hos Eurosport med speciale i spansk fodbold, Morten Glinvad,

- Han gør det på et vildt niveau med flere fantastiske aktioner, og han ender jo med at blive matchvinder i tillægstiden. Det er næsten for godt til at være sandt.

- Hvis man skal skrive en roman, hvor hovedpersonen skal afgøre en fodboldkamp, så skal man bare kigge på kampen i går. Det var nærmest urealistisk, at det kunne ske på den måde, siger Glinvad.

Betyder alt for Barcelona

Med den afgørende 3-2-scoring ramte Messi samtidig en skarp milepæl i Barcelona og skrev sig ind i de catalanske historiebøger som den første Barcelona-spiller til at nå 500 mål.

Ifølge Christofi kan man heller ikke over overvurdere den lille argentiners betydning i Barcelona.

- Messi betyder alt for Barcelona. Han er så afgørende. Hvis du piller Messi ud af Barcelona gennem alle de år, han har været der, så piller du samtidig en masse titler ud. Han er uundværlig i Barcelona.

Glinvad bakker op om den betragtning og fremhæver denne sæson som et eksempel på Messis storhed.

- I går stråler han på et fodboldhold, der haft en svær sæson, hvor spillet ikke har fungeret. Her går han så alligevel ind mod Real Madrid på så vildt et niveau i så stor og vanskelig en kamp. Det fortæller meget om, hvor stor en spiller han er.

- Messi har gang i en sæson på et exceptionelt højt niveau. Man kan stille spørgsmålet, om det er hans bedste sæson nogensinde. Han har ikke scoret lige så meget som i andre sæsoner, men hans betydning i mange kampe i denne sæson for et Barcelona-hold, hvor det ikke har fungeret, har været enorm. Han har været outstanding.

Det evige spørgsmål

Tilbage står nærmest blot det evige spørgsmål, som altid diskuteres igen og igen. Er Messi den bedste fodboldspiller, der nogensinde har vist sig i denne verden?

- Det er en svær diskussion, men for mig, der er han den største spiller nogensinde. Men det er lidt unfair at sammenligne på tværs af tid, fordi epoker er så forskellige. Fodbolden i dag er markant anderledes end den i 80’erne med Maradona, siger Luna Christofi.

- Kritikken lyder, at det er nemt at præstere, når man er flankeret af så dygtige spillere, men det har han ikke været på samme måde i denne sæson, og alligevel har han lavet så mange mål og leverer en kamp som den i går. For mig er han den største.

Morten Glinvad tør ikke kalde Messi for den bedste nogensinde, men ekspertkommentatoren er ikke i tvivl om, at han er den bedste spiller han har været vidne til i hans levealder.

- Jeg føler ikke, at jeg kan sammenligne med Pele eller Maradona. Fodbold og sport er noget specielt at sammenligne på tværs af tid.

- Jeg kan godt læse en bog eller nyde et maleri fra det forrige århundrede og vurdere kunstnerens aftryk, da kunstnere i andre kulturformer efterlader en anden type værk, som man nemmere kan vurdere i eftertiden end en fodboldspiller.

- Men jeg kan sige, at jeg med afstand ser Messi som den bedste fodboldspiller nu om dage.

Lionel Messi runder et skarpt hjørne, når argentineren den 24. juni bevæger sig ind i sit 31. leveår. Glinvad vil opfordre til at huske at nyde magien, så længe det varer.

- Vi er blevet så forvænte med Messi og hans fantastiske aktioner, at vi næsten kan glemme at sætte pris på det. Derfor er det vigtigt, at vi husker at hylde ham, når han leverer præstationer som den i går.

- Når Messi ikke er der længere, så er spørgsmålet, hvor længe der vil gå, før vi får en spiller på hans niveau. Vi skal huske at nyde ham. Han spiller fodbold på et niveau, der ikke burde være muligt.

Facebook
Twitter