Uefa efterforsker FC Barcelona for bestikkelse

Fodboldklubben FC Barcelona bliver nu efterforsket af Det Europæiske Fodboldforbund i en sag om mulig bestikkelse.

Uefa påbegynder nu en efterforskning af FC Barcelona. (Foto: © JuanJo Martin, Ritzau Scanpix)

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vil til bunds i anklagerne mod FC Barcelona, som går på, at klubben skulle have bestukket dommerkomiteen i den spanske liga.

Det oplyser Uefa til nyhedsbureauet NTB.

Spanske anklagere har beskyldt klubben for korruption i en sag, der drejer sig om betalinger til et selskab, der ejes af et højtstående medlem af det spanske fodboldforbunds dommerkomité.

Det har tidligere været fremme, at de overførte beløb skulle løbe op i over ti millioner kroner, og at det har fundet sted fra 2016 til 2018.

Pengene er landet på en firmakonto tilhørende Jose Maria Enriquez Negreira, som FC Barcelona siger, de har brugt som konsulent.

Han skulle levere tekniske rapporter og videomateriale, og ifølge klubben er det "normal praksis" for fodboldklubber at lave den slags aftaler.

Samarbejdet er siden ophørt, og dommerkomiteen i det spanske fodboldforbund har oplyst, at Jose Maria Enriquez Negreira ikke har haft nogen rolle siden 2018.

Præsidenten for den spanske liga, Javier Tebas, fortæller, at ligaen ikke har mulighed for at pålægge FC Barcelona nogen sportslige konsekvenser, da sagen er over fem år gammel.

- Vi skal med det samme gøre det klart, at det ikke er muligt at sanktionere sportsligt, fordi der er gået fem år. Vi har allerede undersøgt det, sagde Tebas i februar.

Til gengæld kræver han, at FC Barcelona-boss Joan Laporta forklarer sig i sagen.

Laporta har til gengæld lovet at holde et pressemøde i de kommende uger, hvor han vil afsløre resultatet af klubbens interne undersøgelse.

Det kan altså nu være, at han bliver overhalet indenom af Uefa.