Uroen fortsætter i FC Barcelona: Klubpræsidenten står over for mistillidsvotum

En samling af den spanske fodboldklubs medlemmer vil have præsidentvalg før tid.

Josep Maria Bartomeu har været præsident i Barcelona siden 2014, men nu kan hans tid som klubpræsident være slut. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Uroen ulmer stadig i FC Barcelona.

Torsdag har en gruppe af den spanske fodboldklubs medlemmer præsenteret over 20.000 underskrifter fra andre medlemmer for at udløse et mistillidsvotum mod klubpræsident Josep Maria Bartomeu.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Ifølge klubbens vedtægter kræves der 16.520 underskrifter for at udløse et mistillidsvotum.

De 20.687 underskrifter, der altså nu er indsamlet, skal nu valideres, før de er gældende. Det skal de af et panel på fem personer. To fra Barcelonas bestyrelse, de to første, der skrev under, samt en person fra det catalanske fodboldforbund.

Formålet med underskriftindsamlingen for et mistillidsvotum er at udløse et tidligere præsidentvalg i den spanske storklub for at få Bartomeu ud af vagten så hurtigt som muligt.

Der er i forvejen udskrevet valg til marts. Bartomeu genopstiller ikke. Hvis medlemmernes underskrifter godtages, vil der blive afholdt en afstemning blandt klubbens medlemmer i oktober. Her skal to tredjedele af klubbens cirka 150.000 medlemmer stemme imod den nuværende bestyrelse for at vælte den.

Sker det, skal der afholdes valg inden for tre måneder - altså senest i januar, to måneder før det planlagte valg - hvor der så vil blive fundet en ny præsident.

Tidligere træner lægger sag an mod klubben

Det er ikke kun en stor del af klubbens medlemmer, der er utilfredse med Barcelona.

Det er tidligere træner Quique Setien også. Han har torsdag lagt sag an mod klubben efter sin fyring i august, skriver Reuters.

Ifølge Setien fik han først en skriftlig bekræftelse på sin fyring onsdag, en måned efter han blev fyret. Spanieren siger også, at han ingen erstatning har fået af Barcelona efter fyringen.

Quique Setien blev fyret i august, men fik først en skriftlig bekræftelse en måned senere. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Barcelona har været plaget af uro i lang tid. Det hele kulminerede, da Lionel Messi for nylig formelt kom med et ønske om at forlade klubben.

Den argentinske stjerne besluttede sig senere for at blive, da det stod klart, at Barcelona ikke ville lade Messi tage afsted. I den forbindelse revsede Messi klubpræsidenten.

Josep Maria Bartomeu har været præsident i Barcelona siden 2014.

/ritzau/

Facebook
Twitter