VIDEO Braithwaites første Barcelona-træning bød på nakkedask og mødet med Messi

Martin Braithwaite blev "offer" for Barcelona-ritualet i sin første træning, hvor han hurtigt fandt sammen med Lionel Messi.

Mange fodboldspillere drømmer om at spille for de største klubber i verden, men for langt de fleste forbliver det ved en drøm.

Men da den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite vågnede op i morges, kunne han konstatere, at drømmen var blevet til virkelighed.

Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, og sportsdirektør, Eric Abidal, præsenterer stolt Martin Braithwaite som ny spiller i FC Barcelona. (Foto: ANDREU DALMAU © Scanpix)

Torsdag blev Braitwaite nemlig præsenteret som ny spiller for det spanske storhold FC Barcelona, og fredag havde han så første træning for de forsvarende spanske mestre.

Danskerens første arbejdsdag på Ciutat Esportiva Joan Gamper blev indledt med Barcelonas velkomstritual, hvor spillerne dannede en port, som danskeren skulle igennem med kærlige dask på ryggen eller i baghovedet til følge.

Herefter blev spillerne sat til at løbe lidt frem og tilbage, inden de gik over til "el rondo", eller som man på dansk bare kalder "kant".

Mødet med Messi

Her var Braithwaite i gruppe med Lionel Messi, og det samarbejde fik en glimrende start. Braithwaite og Messi udvekslede mange afleveringer, og det var med stor succes til følge.

Efter at have været i midten nogle gange holdt Braitwaite sig faktisk fra fejl, efter han rykkede hen ved siden af Messi, så forhåbentlig er det startskuddet til et succesfuldt partnerskab.

Efter rondoen lukkede Barcelona ned for pressen, men forhåbentlig bliver der mere tv-tid til Braithwaite i morgen, når Barcelona tager imod Eibar, hvor danskeren altså kan få lyndebut. Braithwaite er med i den trup, som træner Quique Setien har udtaget til kampen.

Braithwaites skifte til Barcelona blev muligt, da Ousmane Dembele blev dømt ude i et halvt år. Reglerne i Spanien gør, at man kan købe spillere uden for transfervinduet, hvis pludselige længerevarende skader opstår.

Braithwaite har fået en kontrakt frem til 2024 og kostede Barcelona omkring 135 millioner kroner.