VIDEO: Da Laudrup debuterede for Barcelona

Vi været en tur i arkiverne og fundet et indslag fra Michael Laudrups debut for FC Barcelona.

I anledningen af weekendens komme har vi på DR Sporten startet 'Fredag i Fortiden', hvor vi tager et dyk i arkivet og graver gammelt guld frem.

Denne gang er turen kommet til Michael Laudrups liga-debut for FC Barcelona i 1989.

Den danske storspiller var i sommeren hentet i Juventus og sammen med det andet nyindkøb, hollænderen Ronald Koeman, udset som de to kommende stjernespillere i den catalanske topklub.

Målet for Laudrup, Koeman & co. var, at Real Madrids mesterskabs-serie på fire titler i træk skulle brydes i Johan Cruyffs anden sæson i 'blaugranas' trænersæde.

Premieren ude mod Valladolid gik dog ikke helt efter planen, og Barcelona måtte rejse hjem med et 2-0-nederlag i bagagen.

DR Sporten var med før, under og efter kampen og kom helt tæt på den dengang 25-årige Michael Laudrup. DR Sportens Torben Schou tester bl.a. Laudrups spanske sprogkundskaber undervejs. 

Røg og pastis

De 24 år der er gået siden indslaget er lavet, må nok siges at have ændret en smule ved den politiske korrekthed i forbindelse med afvikling af fodboldkampe i de største ligaer.

Det er i hvert fald sjældent set i disse dage, at en cheftræner møder op til et pressemøde iført cigaret, badetøfler og tennissokker. Og fra klubbens side har man så lige valgt at stille askebægre på bordene i presselokalet med sponsorlogo fra et pastis-firma (se billede nedenfor)!

Hele indslaget er derudover smukt pakket ind i tidens grafik og med op- og nedlæg fra en ulastelig vindjakkeklædt Claus Borre.

Selvom Laudrup til sidst i indslaget prøver at bagatellisere nederlaget til Valladolid, så endte sæsonen med en skuffende tredjeplads til catalanerne efter ærkerivalerne fra Real Madrid og Valencia.

Se det 24 år gamle indslag i playeren herover.

Johan Cruyff med ild i cigaretten forud for kampen mod Valladolid i 1989 (Foto: DR © DR Sporten)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk