Wass: Alt er bedre i Spanien

Daniel Wass er blevet en lynsucces for Celta i den spanske liga, som danskeren kalder verdens bedste.

Daniel Wass i gårsdagens kamp påBalaidos stadium i Vigo. (Foto: MIGUEL RIOPA © Scanpix)

Den tidligere Brøndbyspiller Daniel Wass er blevet en succes i sin nye spanske klub Celta, der onsdag aften på hjemmebane slog mægtige FC Barcelona med hele 4-1.

Danskeren, der før sæsonen skiftede fra franske Evian, blev skiftet ud med fem minutter igen af opgøret efter et sandt arbejdsraseri.

- Det var aldeles fremragende. Det er ikke mange hold, der vinder 4-1 over Barcelona. Det gik fint for mig. Jeg fik løbet en masse kilometer, hvor jeg fik til opgave at lægge det første pres sammen med Aspas og holde Sergio Busquets ude af kampen. Det gik egentlig meget godt, siger Daniel Wass, der i det hele taget kommer til at arbejde hårdt for Celta.

- Jeg spiller en 8’er på den centrale midt, hvor jeg skal arbejde fra boks til boks. Jeg skal løbe en masse og det passer mig glimrende.

Mod FC Barcelona spillede Daniel Wass mod nogle af verdens allerbedste fodboldspillere og danskeren er i det hele taget imponeret over niveauet i den bedste spanske række.

- Tempoet er højere og det tekniske niveau er bedre i Spanien end i Frankrig. Det er verdens bedste liga lige nu. Det er nogle rigtig gode hold, man møder hver weekend, siger Daniel Wass, der sammen med familien er faldet godt til i det spanske.

Europa er målet

- Jeg er kommet bedre fra start hernede, end jeg havde regnet med. Jeg havde regnet medv at jeg skulle bruge en tilvænningsperiode, men jeg har fået tillid fra både træner og klubben. Det er jeg utrolig taknemmelig over. Også den venlighed, jeg har mødt i byen. Vi er faldet godt til. Min kone og børn er glade for at være her. Det er utroligt vigtigt for mig.

Celta indtager efter sejren over FC Barcelona andenpladsen i Primera Division med 13 point for fem kampe. Det samme har Real Madrid, der fører ligaen på en bedre målscore en Wass og kompagni.

- Vi har en masse positiv energi på holdet og lige nu også en kæmpe selvtillid. Det kører bare for os lige nu. Hovedmålet for os er at kvalificere os til Europa. Så må vi se, hvilken turnering i Europa, det bliver, siger Daniel Wass.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk