Spaniens Ramos slår rekorden for flest landsholdssejre

Med 122 sejre i landsholdsregi er spanske Sergio Ramos den spiller i verden med flest sejre for sit land.

Spaniens forsvarsprofil Sergio Ramos slår rekorden for flest landsholdssejre.

Det skete efter Spaniens 4-1-sejr over Færøerne fredag i EM-kvalifikationens gruppe F.

Ramos har nu vundet 122 gange for Spanien i 164 kampe. Det er flest sejre for nogen landsholdsspiller overhovedet, skriver det spanske fodboldforbund på Twitter.

Den 33-årige forsvarsspiller, der til daglig huserer i Real Madrid, overtog rekorden fra Real Madrids målmandslegende Iker Casillas, skriver nyhedsbureauet AP.

De næste på listen er også spaniere. Xavi med 100 sejre og Andrés Iniesta med 96. Tætteste ikke-spanier er Cristiano Ronaldo på femtepladsen med 92 sejre for Portugal.

De tre spanske efterfølgere har alle stoppet karrieren på landsholdet, og med Ronaldos 34 år ligner det en rekord, som Ramos kommer til at beholde længe.

Ramos fejrede sin rekord med både en sejr og en scoring, da spanieren headede bolden i mål til 1-0 efter blot fem minutter.

Det var Ramos' 19. mål for Spanien, siden forsvarsspilleren debuterede for landsholdet i 2005.

Jesus Navas og Jose Gaya stod for Spaniens andre mål, mens færøske Teitur Gestsson lavede et selvmål og Klaemint Olsen scorede Færøernes enlige mål.

I gruppe F, der også indeholder Norge og Sverige, fører Spanien med ni point efter tre kampe. Sverige har syv point, mens Norge blot har to point efter nederlag til Spanien og uafgjort med Rumænien og Sverige.

Ramos kan udbygge sin rekord, når Spanien møder Sverige 10. juni på Real Madrids hjemmebane, Bernabeu.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter